vineri, martie 29, 2024
AcasăAgenda ZileiPensille speciale: Cum au propus senatorii să le taxeze

Pensille speciale: Cum au propus senatorii să le taxeze

Proiectul legat de pensiile speciale a trecut de Comisia de buget-finanţe a Senatului care a acordat raport favorabil pentru propunerea de legislativă iniţiată de ministrul Finanţelor, senatorul Eugen Teodorovici.

Astfel că, impozitarea pensiilor speciale de peste 7.000 de lei se va face cu 30%. Mai mult, Eugen Teodorovici, prezent la şedinţa comisiei, şi-a amendat proiectul privind taxarea pensiilor, astfel încât componenta din pensii bazată pe principiul contributivităţii să nu fie taxată.

Propunerea legislativă prevede taxarea pensiilor speciale cuprinse între 7.000 şi 10.000 de lei cu 30%, iar ceea ce depăşeşte 10.000 de lei – cu 50%.

Eugen Teodorovici speră că proiectul cu taxarea pensiilor să se regăsească miercuri pe ordinea de zi a plenului Senatului, iar săptămâna viitoare să intre în dezbaterea Camerei Deputaţilor.

„Am ales să mergem pe această cale, să venim cu ele în Parlament, tocmai pentru a se evita tensiuni nefondate – că nu se discută suficient de mult anumite acte normative”, a declarat ministrul Finanțelor. 

Propuneri de taxare ale pensiilor speciale 

Senatorul PNL Florin Cîţu a propus un amendament prin care toate pensiile speciale peste 5.000 de lei să fie impozitate cu 90%. Propunerea sa a fost respinsă de comisie.

„Trebuie să le arătăm contribuabililor de bună credinţă care plătesc contribuţii şi primesc o pensie medie de 1.100 lei că nu mai tolerăm aceste legi speciale care au apărut ca ciupercile după ploaie. Acel amendament ducea proactiv la eliminarea pensiilor speciale. Pragul de 7.000 de lei nu include pensiile pentru un mandat de parlamentar. Acestea sunt mult mai mici. Este un proiect populist aruncat acum pe piaţă. Nu cred că va fi niciodată aprobat acest proiect”, a declarat senatorul liberal . 

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate