joi, octombrie 21, 2021
AcasăAgenda ZileiPeste 100 de cadre medicale infectate cu coronavirus în Suceava

Peste 100 de cadre medicale infectate cu coronavirus în Suceava

Un număr de 103 cadre medicale din ţară sunt diagnosticate cu coronavirus, în spitalul din Suceava având loc incidentul, informează Ministerul Sănătăţii.

Este vorba despre:

  • 43 de medici (27 din Suceava),
  • 45 de asistenţi medicali (30 din Suceava),
  • 14 infirmieri (13 din Suceava) şi
  • un îngrijitor. 

„Conform datelor raportate către Institutul National de Sănătate Publică din teritoriu, în prezent, un număr de 103 cadre medicale sunt diagnosticate cu COVID-19, după cum urmează: 43 medici (27 medici Suceava), 45 asistenţi medicali (30 asistenţi medicali Suceava, 14 infirmieri (13 infirmieri Suceava), 1 îngrijitoare”, precizează MS. 

Și în București, ultimul caz de pacient care a infectat cadre medicale a avut loc chiar ieri la Spitalul Floreasca. 

Un pacient care s-a prezentat la Spitalul Floreasca pentru o altă patologie a fost depistat cu noul tip de coronavirus, iar personalul medical care l-a îngrijit se află în izolare la domiciliu.

„În ziua de 23 martie, la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Clinic de Urgenţă Bucureşti s-a prezentat un pacient care nu prezenta context epidemiologic pentru suspiciunea de infecţie cu virusul SARS-CoV-2, ci pentru o altă patologie. În urma investigaţiilor efectuate s-a ridicat suspiciunea de infecţie cu virusul SARS-CoV-2 care s-a confirmat în cursul după-amiezii zilei de 23 martie, iar pacientul a fost transferat la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase şi Tropicale Victor Babeş”, a informat Ministerul Sănătăţii.

Deşi personalul care a venit în contact direct şi indirect cu acest pacient purta echipament de protecţie, s-a luat măsura izolării la domiciliu a acestora şi a testării ulterioare.

„În acest moment, în urma acestei măsuri, se află în izolare la domiciliu un număr de 7 medici şi 23 de asistenţi medicali şi personal auxiliar. Activitatea spitalului continuă să se desfăşoare în aceleaşi condiţii”, au mai declarat oficialii MS.

 

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate