vineri, martie 29, 2024
AcasăAdministrație publicăPrefectul de Vaslui vrea camere de supraveghere în tot județul

Prefectul de Vaslui vrea camere de supraveghere în tot județul

Prefectul de Vaslui, Eduard Popică, vrea camere de supraveghere în tot județul și a cerut sprijin financiar din partea Consiliului Judeţean pentru instalarea lor în toate localităţile judeţului. 

Cerere prefectului vine după ce conducerea Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Vaslui a prezentat un raport privind paza în localităţile rurale din judeţ, potrivit căruia din cele 81 de comune, doar un număr de 26 au asigurată pază. 

„Ştiu că primarii spun mereu că nu pot rezolva problema pazei, din cauza lipsei banilor. Totuşi, trebuie să vedem ce putem face pentru amplasarea de sisteme de supraveghere. Trebuie puse camere video măcar în punctele strategice, în anumite intersecţii intens circulate, în centrele de comună şi în centrul satelor componente. Instalarea acestor camere de supraveghere va duce la o scădere a ratei infracţionalităţii, iar cetăţenii vor fi mai protejaţi”, a spus prefectul, potrivit Agerpres

În urma analizei efectuate la nivelul fiecărei secţii de poliţie rurală, a reieşit faptul că, din totalul celor 81 de comune ale judeţului Vaslui, doar 26 dintre primăriile aferente (32,09%) au depus eforturi concrete de organizare şi executare a pazei comunale, prin personal propriu angajat şi calificat, dar şi cu societăţi specializate de pază şi poliţie locală. 

„Negativ şi îngrijorător este faptul că, în ciuda demersurilor efectuate de către organele de poliţie, respectiv informări întocmite către primării şi participări la şedinţe de consiliu local, în anul 2018, 55 de comune (67,90%) nu au întreprins demersurile necesare organizării şi funcţionării pazei comunale, fiind invocate fie lipsa fondurilor necesare, fie lipsa de personal”, a declarat Petru Maximiuc, adjunct al şefului IPJ Vaslui.

Potrivit acestuia, se observă astfel că situaţia cea mai gravă este la Secţia 6 P.R. Negreşti, unde niciuna dintre comune nu a luat nicio măsură în acest sens. Pe de altă parte, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Vaslui, Ciprian Trifan, a dat asigurări că se va ţine cont de această situaţie la viitoarele alocări bugetare.

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate