marți, ianuarie 31, 2023
AcasăAgenda ZileiPrima Casă devine un program mai social

Prima Casă devine un program mai social

Programul Prima Casă devine un program mai social, având prevăzut un plafon de două miliarde de lei pentru acest an, a declarat ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, la Antena 3.

Până la finele lunii februarie va exista o formă modificată pentru a-l face mai social.

„Am prins ca plafon cam două miliarde de lei în acest an pentru programul Prima Casă, deci el va continua, numai că am spus că discuţiile acestea pe care le-am avut cu cei de la Banca Centrală au fost pentru a-l face mai social, mai îndreptat către zona socială. Probabil că până la final de februarie vom avea forma propusă a fi modificată, dar nu se schimbă aspecte esenţiale. Nu. Finanţarea există, a fost bugetat, programul continuă. Până nu îl modificăm, va continua în aceeaşi parametri. Până la final de februarie o să ieşim, cred, cu o Hotărâre de Guvern”, a declarat ministrul Finanțelor. 

Modificările aduse în program vor viza aspecte legate de suprafaţa casei sau de veniturile celor care vor să îl acceseze. „Mă refer la suprafaţa casei, la persoanele cu venituri mai mici. Este un program social la urma urmei. Nu îţi iei casă de 500 de metri pătraţi, prima casă, îţi iei o casă pentru familie atât cât poţi”, a adăugat Teodorovici. 

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate