miercuri, iunie 19, 2024
AcasăAgenda ZileiPrima Casă se schimbă din nou... Va avea o viziune liberală

Prima Casă se schimbă din nou… Va avea o viziune liberală

Programul Prima Casă se schimbă din nou și va avea o viziune liberală, a lăsat să se înțeleagă ministrul de Finanțe, Florin Cîțu, care spune că  programul trebuie modernizat şi adus la condiţiile standard de astăzi.

„Programul Prima Casă trebuie modernizat. Trebuie adus la condiţiile de standard de astăzi. Deci o să fie un program nou”, a spus Florin Cîţu despre programul care în momentul de față se numește „O familie, o casă”, după cum fusese redenumit de PSD, în speranța de a-l face program social. 

„Trebuie să clarificăm situaţia în programul Prima Casă, după adoptarea legii. Aici o să avem nevoie de o reglementare legală care să clarifice modul în care se derulează programul Prima Casă. Vă rog, în reglementare, să ţineţi cont şi de faptul că, faţă de momentul în care s-a dat reducerea de cotare de TVA, de 5%, metrul pătrat construibil era 750-800. Între timp, metrul pătrat construit a crescut semnificativ şi să utilizăm un plafon care să ţină cont de realitatea de pe piaţa imobiliară de astăzi”, a precizat Ludovic Orban.

Șeful statului a semnat, la începutul lunii aprilie, decretul privind promulgarea Legii pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 60/2009 privind unele măsuri în vederea implementării programului Prima casă, precum şi pentru aprobarea unor măsuri de aplicare a acestuia.

Programul Prima casă este în continuare un program guvernamental care are ca obiect facilitarea accesului persoanelor fizice la achiziţia sau construirea unei locuinţe prin contractarea de credite garantate de stat.

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate