sâmbătă, decembrie 9, 2023
AcasăAgenda ZileiCarmen Dan, la dispoziția procurorilor pentru protestele din 10 august

Carmen Dan, la dispoziția procurorilor pentru protestele din 10 august

Carmen Dan doreşte finalizarea dosarului violenţelor din 10 august 2018 și a pus la dispoziţia procurorilor acte şi poliţişti cu care aceştia să lucreze şi că este la dispoziţia PÎCCJ în cazul în care va fi citată pentru audieri.

„Eu sunt mai interesată decât oricine ca să se închidă acest dosar şi să se stabilească ce s-a întâmplat cu adevărat, sens în care am făcut tot ce puteam să fac de la nivelul Ministerului Afacerilor Interne. Am pus la dispoziţie documente, am pus la dispoziţie oameni care să ajute procurorii în ancheta pe care o fac şi îmi căutam, pentru că îmi scosesem nişte date care făceau trimitere la situaţia din acest moment, şi sunt trei dosare penale ce s-au finalizat cu trimiteri în judecată. 20 de persoane care au fost trimise în judecată. Acestea nu sunt din rândul jandarmilor. Sute de jandarmi care sunt parte vătămată în aceste dosare”, a declarat ministrul Internelor la România TV

Aceasta a mai spus că își dorește ca și dosarul de la Parchetul General, legat de jandarmii implicaţi, să fie închis.  

„Aştept cu acelaşi interes să se finalizeze şi dosarul care este în instrumentarea Parchetului General. Pentru că cred că trebuie să existe un echilibru şi pentru că cred că procurorii trebuie să facă demersuri ca şi acea anchetă să meargă spre finalizare, pentru a închide acest subiect. Eu n-am văzut până în acest moment vreun jandarm condamnat şi de aia cred că doar procurorii pot stabilit adevărul şi de aceea obligaţia mea este să pun la dispoziţia parchetului, să mă pun la dispoziţia parchetului dacă este necesar, pentru a se stabili într-un final adevărul şi a putea să închidem acest subiect, care face agenda unor persoane care sunt foarte interesate să aşeze iar România, cel puţin în spaţiul european, într-o zonă a neîncrederii”, a mai spus Carmen Dan.  

Potrivit ei, procurorii au la dispoziţie toate mijloacele de a afla adevărul” şi că la acest moment nu mai vede vreun impediment în finalizarea acestei anchete. 

„Știu clar că sunt la dipoziţia, şi am anunţat din primul moment lucrul asta, sunt la dispoziţia organelor de anchetă şi în momentul în care mă voi prezenta, dacă mă vor cita, nu voi face nimic altceva decât să spun adevărul”, a afirmat Carmen Dan. 

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate