sâmbătă, mai 18, 2024
AcasăAgenda ZileiInfractorul Cristian Rizea, fost deputat PSD, protejat de Igor Dodon și de...

Infractorul Cristian Rizea, fost deputat PSD, protejat de Igor Dodon și de serviciile secrete ruse

Infractorul Cristian Rizea, care se laudă și cu calitatea de fost deputat PSD, fuge acum de autoritățile din România, după ce în urmă cu 3 ani a fost condamnat de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la 4 ani şi 8 luni de închisoare cu executare pentru trafic de influență, spălare de bani și influențarea declarațiilor. 

Potrivit DNA, Rizea a pretins de la un om de afaceri 300.000 de euro sub forma a două contracte de împrumut fictive.

Potrivit Gândul.info, acum, fostul politician se bucură la Chișinău de sprijinul președintelui Moldovei, Igor Dodon și de protecția serviciilor secrete ruse. Și deși condamnatul la închisoare nu are absolut nici o activitate lucrativă, își permite un apartament în cea mai scumpă zonă a Chișinăului, Crown Plaza Park.

Mai mult, Cristian Rizea conduce și o mașină scumpă, copilul său este la o școala privată și o duce atât de bine încât își permite să întrețină o soție și o amantă.

Cine îl sprijină pe Rizea în Moldova

Sursele Gândul.info arată că înainte de condamnarea definitivă, Cristian Rizea și-a obținut cetățenia moldovenească prin intermediul Ambasadei Republicii Moldova în România.

„Obţinerea acestor acte nu ar fi fost posibilă fără implicarea directă a funcţionarilor publici moldoveni afiliaţi PDM și PSRM, în special a celor care erau responsabili de pregătirea și semnarea decretelor de acordare a cetățeniei, adică direct din cabinetul Președintelui Republicii Moldova, Igor Dodon. Solicitarea de urgentare a acordării cetățeniei a venit din partea lui Artur Gumeniuc, care, la momentul respectiv, deținea funcţia de consilier al Președintelui Republicii Moldova pe domeniul apărării și securității naționale (Secretar al Consiliului Suprem de Securitate)”, spun jurnaliștii Gandul.

Așa se face, că în urmă cu un an și jumătate, în februarie, Cristian Rizea și familia au ajuns liniștiți Chișinău. Pe lângă ajutorul primit de la serviciile de securitate ale Moldovei, Rizea s-a bucurat și de sprijinul foștilor colegi social democrați. Acum, Rizea este susținut în Moldova de Valentin Vizant, cel care i-a „împrumutat” bolidul cu care se plimbă fugarul. Vizant este un om de afaceri moldovean cu legături strânse cu comuniști precum fostul președinte Vladimir Voronin și Vladimir Plahotniuc.

Pușcăriabilul Cristian Rizea a devenit Mihai Cristian Luigi

Jurnaliștii de la Gândul mai afirmă că Rizea și membrii familiei au primit documente cu identități noi, respectiv Mihai Cristian Luigi, Mihai Josett-Anne-Marie și Mihai Albert Cristian. Acest lucru nu ar fi fost posibil fără implicarea lui Artur Gumeniuc, acum director adjunct al Serviciului de Informații și Securitate (SIS) al Republicii Moldova.

Rizea face jocurile serviciilor ruse cu atacuri anti-românești

Cristian Rizea a lansat cartea „Spovedania lui Rizea” prin care face jocurile pentru Igor Dodon și Serviciile de Informații ale Federației Ruse printr-o serie de atacuri la adresa României.

Cartea este, de fapt, și un atac la adresa tuturor persoanelor care la un moment dat l-au supărat pe autor, însă se poate distinge cu claritate un atac virulent la adresa Secretarului General Adjunct al NATO, Mircea Geoană, cât și inducerea ideii că România este o țară coruptă, în care democrația și autoritatea statală sunt în disoluție.

Mai nou, Cristian Rizea se recomandă la Chișinău drept director general al stației TV Realitatea din Moldova, post de televiziune derivat din postul românesc Realitatea TV, controlat de Maricel Păcuraru si Cozmin Gusă.

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate