marți, iulie 16, 2024
AcasăAdministrație publicăCGMB: PUZ-urile coordonatoare de sector, suspendate pentru un an

CGMB: PUZ-urile coordonatoare de sector, suspendate pentru un an

PUZ-urile coordonatoare pentru sectoarele 2, 3, 4, 5 şi 6 vor fi suspendate pentru o perioadă de un an, conform unor proiecte de hotărâre adoptate Consiliul General al Capitalei cu 29 de voturi „pentru” şi 23 „împotrivă”.

Pe perioada suspendării PUZ-urilor de sector, primarul şi direcţiile din cadrul aparatului de specialitate al primarului general vor analiza neconcordanţele cu legislaţia aplicabilă în domeniul urbanismului, la nivel de UTR, în vederea identificării situaţiilor neconforme.

Totodată, în termen de 90 de zile de la intrarea în vigoare a hotărârilor de suspendare, primarul general şi aparatul de specialitate vor comunica public UTR-urile în care au fost identificate neconcordanţe cu legislaţia din domeniul urbanismului. La expirarea celor 90 de zile, primarul general şi aparatul de specialitate vor organiza dezbateri publice, în vederea identificării soluţiilor optime de reglementare urbanistică.

Aceste prevederi nu se aplică certificatelor de urbanism pentru autorizare emise anterior adoptării hotărârilor de suspendare şi autorizaţiilor de construire/desfiinţare aflate în curs de emitere şi pentru care au fost deja emise certificate de urbanism.

Cererile pentru emiterea certificatelor de urbanism pentru autorizare depuse nesoluţionate se vor soluţiona conform legislaţiei specifice în vigoare.

Primarul Municipiului Bucureşti şi primarii de sector au obligaţia de a comunica CGMB până luni, 1 martie, ora 17,00, lista tuturor cererilor depuse pentru emiterea certificatelor de urbanism şi autorizaţiilor de construire/desfiinţare formulate până la data de 26 februarie 2021 aflate în curs de soluţionare. Pe perioada suspendării, certificatele de urbanism şi autorizaţiile de construire/desfiinţare vor respecta prevederile documentaţiilor de urbanism anterioare.

Potrivit primarului general al Capitalei, Nicuşor Dan, că acest moment reprezintă un punct de cotitură în dezvoltarea urbană a Bucureştiului.

„Este un punct de cotitură în dezvoltarea urbană a Bucureştiului. Ani de zile au prevalat interesul privat şi diferite reţele de interese în faţa interesului public. Am spus şi o repet: urbanismul ultimilor ani a fost o golănie. Majoritatea Consiliului General, USR- PNL, a luat azi o decizie curajoasă, corectă şi a dovedit că este o adevărată autoritate publică, adică cineva care acţionează în interes public şi nu în interes privat. Prin aceste PUZ-uri de sector, într-o capitală sufocată de poluare, în care copiii au boli respiratorii şi vârstnicii au boli cardio-vasculare generate de această poluare a aerului, urmau să dispară sute de hectare de spaţiu verde, care aveau acest statut de spaţiu verde în Planul Urbanistic General”, a declarat primarul general.

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate