sâmbătă, decembrie 3, 2022
AcasăAgenda ZileiRaportul despre incidentele din 10 august a fost declasificat

Raportul despre incidentele din 10 august a fost declasificat

Raportul despre incidentele din 10 august a fost declasificat şi a fost trimis către DIICOT, pentru a fi folosit în ancheta care are loc în urma plângerilor depuse de persoane implicate, a anunțat ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela. 

Astăzi de dimineață, a fost primit ultimul aviz de la una dintre instituţiile implicate, iar o comisie din cadrul MAI a decis declasificarea documentului.

„Am înaintat raportul declasificat către DIICOT, unde există un dosar penal la toate sesizările privind evenimentele din 10 august, poate fi folosit în ancheta penală, dar deoarece este vorba de o anchetă în desfăşurare, nu pot fi dezvăluite detalii din acest dosar, însă datele sunt la dispoziţia procurorilor”, a spus Marcel Vela.

DIICOT a comunicat că ia act de acest raport declasificat, un raport care poate fi folosit acum în ancheta penală.

„Având în vedere că este anchetă penală în derulare, datele din raport sunt la dispoziţia DIICOT. Această procedură şi tot ce se derulează în acest dosar nu este public. Întrebările vă rog să le adresaţi DIICOT. Întreg raportul şi toate datele din raport, până nu se finalizează ancheta penală, noi, ca minister, nu putem să dăm detalii. Atunci când am solicitat ca preşedinte al Comisiei de apărare desecretizarea raportului, PSD a confiscat Comisia de apărare şi a schimbat preşedintele. După schimbarea preşedintelui, au mai fost vreo doi sau trei miniştri aici, care nu s-au obosit să-l desecretizeze. Eu am promis că-l voi desecretiza şi m-am ţinut de cuvân”, a informat ministrul.

Raportul despre incidentele din 10 august a fost declasificat, iar Dăncilă vrea să afle

Preşedintele PSD, Viorica Dăncilă așteaptă să se facă lumină şi să se afle adevărul în legătură cu evenimentele din 10 august 2018.

„Adevărul trebuie să fie întotdeauna cel care să învingă minciuna. Am spus de fiecare dată că, indiferent câte minciuni se vor spune despre mine, despre PSD, eu voi continua să spun adevărul. Aştept să se facă lumină şi să aflăm adevărul în legătură cu acest eveniment”, a spus Viorica Dăncilă.

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate