sâmbătă, februarie 24, 2024
AcasăAdministrație publicăReactualizarea studiilor de fezabilitate pentru Autostrada Unirii, până în 10 mai

Reactualizarea studiilor de fezabilitate pentru Autostrada Unirii, până în 10 mai

Până pe 10 mai se va anunţa câştigătorul selecţiei de oferte pentru reactualizarea studiilor de fezabilitate pentru tronsonul Târgu Mureş – Târgu Neamţ, a anunțat liderul filialei ieşene a PMP, deputatul Petru Movilă, inițiatorul proiectului Autostrada Unirii

În aproximativ 10 zile se vor demara pe SEAP procedurile pentru proiectarea şi execuţia tronsonului Iaşi – Târgu Neamţ, prin parteneriat public – privat. 

„Actuala guvernare trebuie să îşi reevalueze poziţia faţă de acest tronson de autostradă dintre Târgu Neamţ şi Iaşi, să demareze de urgenţă procedurile pentru a accesa fonduri europene pentru credite externe şi bugetul de stat. Chiar dacă în legea pe care am elaborat-o am enunţat şi posibilitatea ca finanţarea autostrăzii Ungheni-Iaşi-Târgu Mureş să se facă prin parteneriat public privat, consider că nu este o soluţie bună, corectă, ci una costisitoare pentru statul român şi pentru România”, a declarat deputatul Petru Movilă. 

Acesta a mai afirmat că, secţiunea Ungheni – Iaşi nu a intrat în nici o procedură pentru că nu se cunoaşte încă locul unde va fi construit podul dintre România şi Republica Moldova. Când se va stabili exact locaţia obiectivului de investiţii, Ministerul Transporturilor va scoate la licitaţie studiul de fezabilitate. 

„Responsabilitatea pentru acest pod, după ce se va stabili locul şi traseul, va reveni Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, adică Ministerului Transportului. Costul acestui proiect va fi de 2 miliarde de euro. Voi face demersuri instituţionale cu decidenţi din guvern pentru ca acest tronson să fie finanţat cu fonduri europene, credite de la instituţii financiare internaţionale sau de pe piaţa liberă, dar şi din bugetul de stat”, a mai afirmat Movilă. 

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate