sâmbătă, octombrie 8, 2022
AcasăAgenda ZileiRemaniere parțială, după ce Iohannis i-a respins pe Laufer și Vasilescu

Remaniere parțială, după ce Iohannis i-a respins pe Laufer și Vasilescu

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a aprobat o remaniere parțială guvernamentală, dar doar parțial pentru că doi dintre aceștia au fost reșpinși. Este vorba despre Ilan Laufer şi Lia Olguţa Vasilescu care ar fi rumat să fie ministri la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice şi Ministerul Transporturilor.  

„Am emis decretul de remaniere, ţinând cont de propunerile formulate. Aşadar, se revocă din funcţia de membru al Guvernului miniştrii Vasilescu, Andruşcă, Ivaşcu, Cojocaru şi Bran. Se ia act de demisia ministrului Fifor”, a precizat Iohannis, la Palatul Cotroceni. 

Potrivit lui Iohannis, se numesc în funcţia de membru al Guvernului: 

Gabriel Leş – ministru al Apărării Naţionale 

Marius Budăi – ministru al Muncii şi Justiţiei Sociale 

Niculae Bădălău – ministru al Economiei 

Daniel Breaz – ministru al Culturii şi Identităţii Naţionale 

Alexandru Petrescu – ministru al Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale 

Constantin-Bogdan Matei – ministru al Tineretului şi Sportului. 

„Celelalte două propuneri le consider nepotrivite şi vor fi refuzate”, a mai spus Iohannis. 

Fotomodelul și doamna fără nici o treabă

Totodată, șeful liberalilor consideră că decizia preşedintelui de a refuza nominalizarea lui Ilan Laufer şi a Liei Olguţa Vasilescu pentru ministerele Dezvoltării şi Transporturilor este corectă, mai ales că niciunul dintre cei doi nu îndeplinesc condiţiile pentru a ocupa aceste portofolii. 

„Este o decizie corectă. Portofoliul Transporturilor şi portofoliul Dezvoltării sunt extrem de importante. De aceste ministere depinde dezvoltarea infrastructurii de transport a României atât la nivel naţional, cât şi la nivel judeţean şi local. Ministerul Dezvoltării, în plus, este trebuie să asigure resursele pentru proiectele de dezvoltare locală. Nu poţi să pui nişte habarnişti care nu au avut niciodată legătură cu domeniul în fruntea acestor ministere. În ceea ce-l priveşte pe Ilan Laufer, este complet necalificat pentru postul de ministru al Dezvoltării, ca absolvent al Institutului de Educaţie şi Sport, nu are nicio pregătire care să-l recomande pentru gestiunea unui minister atât de complicat, iar Olguţa Vasilescu dă bir cu fugiţii de la Ministerul Muncii exact când în dezbaterea Parlamentului se află proiectul de lege a pensiilor, arătând prin asta eşecul clar al promisiunilor electorale făcute pensionarilor în România”, a declarat Orban, citat de Agerpres. 

Decizia preşedintelui are în vedere complexitatea acestor ministere şi dorinţa şefului statului ca la conducerea instituţiilor respective să fie persoane calificate, care să aibă competenţa necesară şi expertiza gestionării domeniilor, condiţii care nu sunt îndeplinite nici de Ilan Laufer, care e mai degrabă bun de fotomodel, şi nici de Lia Olguţa Vasilescu, care nu are nicio legătură cu domeniul Transporturilor. 

Remaniere parțială, dar nu în interesul românilor

Ultima remaniere guvernamentală propusă de PSD nu are nicio legătură cu interesele României şi ale cetăţenilor, ci este doar o reglare de conturi a lui Liviu Dragnea cu cei care i s-au opus şi o răsplătire cu funcţii şi bani a celor care i-au rămas obedienţi, sunt de părere cei din partidul Pro România. 

„Instabilitatea, incompetenţa şi incoerenţa pe care Liviu Dragnea şi PSD le manifestă la guvernare vor arunca România într-o criză politică, urmată în scurt timp de una economică. Este inadmisibil ca în doar doi ani de zile să fie schimbaţi trei premieri şi peste 60 de miniştri. Sunt ministere unde s-au perindat şi câte 4-5 miniştri, adică unul la mai puţin de şase luni”, a declarat purtătorul de cuvânt al Pro România, Gabriela Podaşcă.

Pro România susţine că ultima remaniere guvernamentală nu va îmbunătăţi cu nimic calitatea actului de guvernare, deoarece selecţia a fost făcută pe bază de obedienţă faţă de Liviu Dragnea şi nicidecum în funcţie de competenţă, profesionalism sau integritate. 

„România va fi nevoită să preia Preşedinţia Consiliului UE cu oameni total nepregătiţi şi inadecvaţi pentru portofoliile pe care le ocupă. Cu două-trei excepţii, vom fi reprezentaţi de politruci a căror singură calitate este respectarea obiectivelor personale ale lui Liviu Dragnea”, a spus Gabriela Podaşcă. 

Pe de altă parte, respingerile de către preşedintele Klaus Iohannis a propunerilor de la Ministerul Transporturilor şi Ministerul Dezvoltării reprezintă doar o temporizare a rotaţiei cadrelor la PSD, dar că viitorul Guvern Dragnea-Dăncilă va continua să facă mult rău României. 

„Klaus Iohannis trebuia să explice mult mai clar care sunt criteriile care au stat la baza deciziei sale. A refuzat două propuneri, dar nu a adus niciun argument pentru care a acceptat alţi oameni care acum un an sau doi au fost daţi afară din guvern pe motive de incompetenţă chiar de partidul care i-a propus. De ce sunt acum mai buni?”, a mai spus reprezentantul partidului. 

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate