sâmbătă, iulie 13, 2024
AcasăAgenda ZileiRestricţiile de pandemie rămân în vigoare de Crăciun şi de Anul Nou

Restricţiile de pandemie rămân în vigoare de Crăciun şi de Anul Nou

Restricţiile  de pandemie, instituite pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus, rămân în vigoare de Crăciun şi de Anul Nou, a afirmat preşedintele Klaus Iohannis.

„Toate restricţiile care sunt acum în vigoare rămân în vigoare şi de Crăciun, şi de Anul Nou. Aceste restricţii nu sunt facultative, ci obligatorii”, a afirmat şeful statului.

El i-a sfătuit pe români să stea acasă de sărbători.

„Este interesul fiecărui român să respecte aceste restricţii, pentru un motiv simplu – ca să nu ajungă el sau copilul lui sau părintele lui în spital. Atât de simplu este. Aceste măsuri sunt gândite pentru a ne proteja de boală. Ele trebuie respectate. Există dispozitive suplimentare organizate de Ministerul de Interne pentru cei care nu înţeleg vorba bună – vor avea surpriza neplăcută să fie amendaţi. Restricţiile, repet, nu sunt doar aşa, ca să fie, şi respectarea lor este obligatorie”, a mai afirmat Iohannis.

Potrivit lui, majoritatea românilor înţeleg scopul restricţiilor şi al măsurilor de protecţie sanitară.

„Toate acestea sunt pentru a ne proteja de boală. Este foarte clar un lucru pe care-l observăm pe zi ce trece: aceste măsuri sunt corecte. Cu toţii vedeţi datele care se comunică zilnic oficial. Nu am scăpat pe pandemie, avem în fiecare zi mii de persoane care s-au infectat, însă numărul, de la o zi la alta, nu mai este în creştere, cum a fost, de exemplu, în noiembrie”, a subliniat Iohannis.

Președintele vede o mică scădere a numărului de cazuri de infectare.

„Nu este momentul pentru relaxare. Chiar dacă începe campania de vaccinare, până când nu va fi toată lumea vaccinată, nu putem să ne relaxăm. În timpul sărbătorilor, de Crăciun, de Anul Nou, dacă vreţi să vă fie bine, staţi acasă cu familia”, le-a transmis Iohannis românilor.

Mai mult, șeful statului a mai afirmat că după Crăciun va începe și campania de vaccinare, personalul medical fiind prioritar aici.

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate