sâmbătă, decembrie 9, 2023
AcasăAgenda ZileiSenator: România riscă să intre în recesiune, în acest an

Senator: România riscă să intre în recesiune, în acest an

România riscă să intre în recesiune, în acest an, din acest motiv, coaliția de guvernare va trebui să regândească bugetul, a declarat senatorul PNL Ion Marcel Vela. 

„Săptămâna viitoare va fi reanalizat bugetul în Parlamentul României, iar pentru a nu fi reactivi după ce bugetul va fi introdus în plenul comun al celor două Camere spre dezbatere şi aprobare, doresc să atragem atenţia asupra faptului că PSD şi ALDE au falsificat datele din buget. Din această cauză, România, în 2019, riscă să intre în recesiune”, a declarat Vela.

Parlamentarii PNL vor susţine, săptămâna viitoare, ca bugetul să fie reaşezat pe baza corecte şi reale, pentru că, dacă nu garantezi realitatea veniturilor din buget, nu garantezi nici realitatea cheltuielilor din buget, iar acest lucru poate face mult rău României.

„Fiind construit pe bani falşi, care nu există, singurii vinovaţi pentru situaţia gravă în care ne aflăm acum sunt partidele din coaliţie, care în ciuda solicitărilor repetate ale noastre de a prezenta proiectul bugetului de stat, şi chiar fiind obligaţi de lege, au amânat nepermis de mult prezentarea bugetului, care în loc să fie aprobat în 2018 pentru 2019, a fost adus în Parlament în 15 februarie anul acesta”, a afirmat senatorul Marcel Vela. 

Senatorul a menționat că PSD-ALDE şi UDMR nu au nicio scuză pentru amânarea majorării alocaţiei pentru copii, de la 1 martie, deoarece există dovada clară a faptului că doresc doar să tergiverseze plata. 

„Alocaţiile copiilor se majorează după promulgarea Legii bugetului de stat”. Acest lucru înseamnă că, dacă bugetul va fi promulgat în luna martie, alocaţiile vor intra în plată începând cu luna aprilie, iar la copii acestea vor ajunge în luna mai”, a mai spus Vela. 

De asemenea, nu există prevăzute nici resursele financiare pentru spitalele regionale din Cluj, Craiova şi Iaşi, iar amendamentul PNL pentru 5% din PIB pentru educaţie a fost respins. Totodată, la capitolul medicină nu sunt prevăzute fonduri pentru prevenţie, ci doar pentru cheltuieli curente, în timp ce autorităţile locale sunt sufocate de plata cu cheltuielile sociale. 

„Autorităţile locale sunt literalmente jefuite şi lăsate fără resurse financiare. Acestora li se pun în cârcă peste şapte miliarde de lei, în plus faţă de anul trecut, prin transferarea cheltuielilor sociale. Prin urmare, acest buget nu va fi nici măcar de stagnare economică, ci un buget al subdezvoltării. De aceea tragem acest semnal de alarmă, pentru ca partidele din coaliţia de guvernare să regândească bugetul pe baze reale, pe nevoile reale şi importante ale României”, a mai declarat senatorul. 

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate