joi, iulie 25, 2024
AcasăAgenda ZileiSclavul lui Putin de la Budapesta, Viktor Orban, explică, într-o scrisoare adresată...

Sclavul lui Putin de la Budapesta, Viktor Orban, explică, într-o scrisoare adresată omologilor din UE, motivele vizitei sale la Moscova

Premierul ungar Viktor Orban şi-a justificat vizita neanunţată în Rusia prin impactul economic pe care războiul din Ucraina îl are asupra Uniunii Europene, relatează DPA, care a obţinut copia unei scrisori trimise preşedintelui Consiliului European, Charles Michel, şi liderilor celorlalte state UE de către şeful executivului de la Budapesta.

”Efectele economice negative ale războiului apasă greu asupra vieţii de zi cu zi a cetăţenilor noştri şi asupra competitivităţii UE”, a explicat Orban în scrisoare.

Liderul ungar, a cărui ţară a preluat la 1 iulie preşedinţia semestrială a Consiliului Uniunii Europene, a vizitat Moscova, unde s-a întâlnit cu preşedintele Vladimir Putin, imediat după prima sa vizită în Ucraina de la începerea invaziei ruse asupra ţării vecine.

”Putin crede că timpul este de partea Rusiei în acest conflict”, a menţionat Viktor Orban, care a adăugat că şeful statului rus a fost surprins de refuzul Kievului de a accepta recentele oferte de încetare a focului şi de începere a negocierilor de pace.

Potrivit şefului guvernului ungar, Vladimir Putin se aşteaptă la o înfrângere a Ucrainei în termen de câteva luni.

În aceeaşi scrisoare, Orban le transmite omologilor din celelalte state UE că, pe baza discuţiilor avute cu Putin, ”există acum o şansă mai mare” pentru o încetare a focului.

El i-a cerut blocului comunitar european să preia iniţiativa în vederea unei încetări a focului în Ucraina, în contextul în care Washingtonul se concentrează tot mai mult pe viitoarele alegeri prezidenţiale din SUA.

”Leadership-ul politic furnizat de Statele Unite este limitat ca urmare a campaniei electorale în desfăşurare”, a subliniat Viktor Orban.

About The Author

Dan Badea
Dan Badea
Jurnalist de investigații din 1990, licențiat în matematică. Instituții mass media pentru care am lucrat în ultimii 30 de ani: Expres, Ultimul Cuvânt, Tele7 abc, Televiziunea Română, Evenimentul Zilei, Adevărul, Bilanț, Prezent, Interesul Public, Gardianul, Curentul. Autor al volumului ”Averea Președintelui. Conturile Ceaușescu” - Nemira, 1998.
Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate