vineri, septembrie 29, 2023
AcasăAgenda ZileiSerul lui Dracula: Asistente cu colți din seringi pline cu ser anti-Covid-19...

Serul lui Dracula: Asistente cu colți din seringi pline cu ser anti-Covid-19 îi așteaptă în week-end, la Castelul Bran, pe cei care au curaj să se vaccineze

Cea mai interesantă campanie de vaccinare de până acum are în centru Castelul Bran din județul Brașov, unde a început un maraton special al vaccinării de week-end, timp de o lună.

”Castelul Bran va găzdui un maraton special de vaccinare, timp de o lună, în perioada weekend-urilor, în clădirile Vămii Medievale din incinta Domeniului Bran.

Vaccinarea se va face cu echipa medicală mobilă, iar intervalul de funcționare este vineri – duminică, după cum urmează: vineri, între orele 14:00 – 20:00, sâmbătă, de la 10:00 la 20:00 și duminică, în intervalul orar 10:00 – 18:00” – anunță organizatorii.

Persoanele care nu s-au vaccinat sunt stimulate să o facă prin afișe specifice poveștilor cu vampiri, însoțite de sloganuri pe măsură.

Pe unul dintre afișe este o asistentă medicală – vampir cu colții și seringa în ”poziția de luptă”, sub sloganul ”Vaccinări de neuitat, acum la Castelul Bran”.

Desigur, substantivul ”vaccinări” e scris cu roșu ca să nu uiți pe ce tărâm te afli.

Dincolo de actul de prezență pe afiș și de vaccinul promis, asistenta de la Castel mai face ceva: eliberează vaccinatului, ca bonus, o diplomă de curaj și responsabilitate, cu o invitație pentru următorii 100 de ani, cît se presupune că vor trăi cei care se vaccinează.

D-na/Dl… a dat dovadă de curaj și responsabilitate și s-a vaccinat. Vă așteptăm la Castelul Bran în următorii 100 de ani” – scrie în certificatul eliberat.

Un alt afiș surprinde dinții maxilarului de vampir, cu colții făcuți din seringi pline cu serul anti-Covid-19 și însoțiți de un text la fel de încurajator:

Cui i-e frică de vaccin? Fă-ți curaj și hai la Bran! O înțepătură și gata. Fără programare. Ai scăpat, ești vaccinat!

Și aici, ”vaccinul” este tot de culoarea sângelui.

Organizatorii acestui demers inedit sunt CNCAV împreună cu Direcția de Sănătate Publică Brașov, Centrul Rezidențial Pentru Vârstnici Maria și Prefectura Județului Brașov.

Dincolo de diploma de curaj eliberată curajoșilor care se vaccinează, ”înțepații” vor primi și ”acces gratuit la Expoziția cu Instrumente Medievale de Tortură”, în cazul în care le trece prin cap să viziteze și Castelul Bran. Se menționează, totuși, în același ton, că ”accesul în centrul de vaccinare nu este condiționat de vizitarea Castelului Bran”.

Adică te poți duce până la Bran să te vaccinezi, dar nu e musai să vezi și Castelul, că ai la dispoziție 100 de ani să-l tot vezi. Important e să te-nțepi.

Iată și originalul, aici:

Dan Badea
Jurnalist de investigații din 1990, licențiat în matematică. Instituții mass media pentru care am lucrat în ultimii 30 de ani: Expres, Ultimul Cuvânt, Tele7 abc, Televiziunea Română, Evenimentul Zilei, Adevărul, Bilanț, Prezent, Interesul Public, Gardianul, Curentul. Autor al volumului ”Averea Președintelui. Conturile Ceaușescu” - Nemira, 1998.
Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate