miercuri, aprilie 17, 2024
AcasăAgenda ZileiSocial-democraţii vor depune o moţiune de cenzură în actuala sesiune parlamentară

Social-democraţii vor depune o moţiune de cenzură în actuala sesiune parlamentară

Social-democraţii vor depune o moţiune de cenzură în actuala sesiune parlamentară pe motiv că Legislativul nu mai reprezintă voinţa poporului, a declarat preşedintele PSD, Marcel Ciolacu. 

„Vom încerca să strângem cât mai multe semnături. Ar fi o premieră în politica românească, după şase luni de la alegeri, să pice un guvern. De obicei pică la sfârşitul mandatului, dar începe să se creeze o masă critică. De la fiecare moţiune simplă depusă pe fiecare ministru, se strâng mai multe voturi, când vine votul final”, a afirmat liderul social-democrat, la Prima TV.

Legat de o eventuală guvernare PSD-AUR, Ciolacu spune că dacă și-ar fi dorit acest lucru, ar fi putut să forțeze.

„Majoritatea este una fragilă în Parlament, stă în 10-20 de voturi. Minorităţile sunt 17 voturi. Dacă ne-am fi dorit de la început, am fi făcut anumite demersuri, să încercăm crearea acestei majorităţi. Nu am încercat acest lucru”.

Totodată, a afirmat că are în vedere un eventual guvern PSD cu un program negociat cu partenerii de coaliţie.

„Eu mi-aş dori să ajungem la putere după ce negociem cu viitorii parteneri un program de guvernare şi priorităţile în care trebuie să se încadreze România şi un Guvern normal”, a precizat el, adăugând că nu exclude varianta alegerilor anticipate.

Ciolacu susţine că dacă mâine ar fi alegeri, Parlamentul ar avea cu totul şi cu totul altă structură.

„După 90 de zile de la alegeri îl anunţ pe domnul preşedinte Klaus Iohannis că în acest moment Parlamentul nu mai reprezintă voinţa poporului”, a spus preşedintele PSD.

De la alegerile din decembrie 2020, PSD a încercat să înlăture mai mulți miniștri ai coaliției de guvernare prin moțiuni simple, dar toate au picat. Mai întâi a fost ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, apoi a urmat ministrul Economiei, Claudiu Năsui, iar acum a venit rândul ministrului Agriculturii, Adrian Oros. Și pentru că nici una nu a ieșit, PSD încearcă acum o moțiune de cenzură.

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate