joi, august 18, 2022
AcasăAgenda ZileiStreinu-Cercel: Putem ieși fără restricții de abia spre jumătatea lunii iulie

Streinu-Cercel: Putem ieși fără restricții de abia spre jumătatea lunii iulie

Românii vor putea ieşi la muncă fără restricţii spre jumătatea lunii iulie, în contextul epidemiei de coronavirus din România, a declarat directorul Institutului Naţional de Boli Infecţioase „Prof. Matei Balş”, Adrian Streinu-Cercel.

„Dacă stăm potoliţi în aceste patru – cinci zile, estimez că undeva la jumătatea lunii iulie. Dacă nu stăm potoliţi, atunci se va întinde problema asta şi până la anul nu mai ieşim”, a declarat prof. univ. Streinu-Cercel, la B1 TV.

Acesta este de părere că, după luna octombrie este de aşteptat un al doilea val de îmbolnăviri de COVID-19, afirmând că că evoluţia pandemiei are o formă grafică similară cu cea a unui dromader.

„Evoluţia în dromader înseamnă că acum noi vedem capul cămilei. Urmează o perioadă de acalmie, care va fi luna iulie – august, după care din septembrie – octombrie încolo va apărea cocoaşa cămilei. Dacă vă uitaţi şi pe ceea ce spun şi alte ţări – China, de exemplu, care a început să se confrunte cu un al doilea val, de data asta de import de cazuri, lucrurile se complică şi mai mult pentru că va fi un loc de unde vom reînsămânţa, la nivel planetar, circulaţia virusului”, a mai declarat Streinu-Cercel.

Specialistul nu este de acord nici cu faptul că autoritățile au relaxat măsurile din ordonanțele militare, dând oamenilor ocazia să iasă în piețe, în preajma sărbătorilor pascale, apreciind că s-a făcut o greşeală.

„Din păcate, a fost o eroare şi sperăm să nu plătim această eroare foarte scump”, a arătat acesta. 

Situația este cua tît mai greavă cu cât România a ajuns la peste 7.700 de cazuri de îmbolnăviri de noul coronavirus și la 400 de decese din cauza acestei epidemii. Cu toate acestea, românii nu conștientizează pericolul la care se expun atunci când ies în spațiul public fără mănuși sau mască și nu păstrează distanța de minimum 2 metri așa cum se spune în ordonanțele militare. 

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate