sâmbătă, decembrie 9, 2023
AcasăAgenda ZileiSvetlana Ivanova, nababa de la Paris: Manifestaţie la Paris pentru impunerea de...

Svetlana Ivanova, nababa de la Paris: Manifestaţie la Paris pentru impunerea de sancţiuni împotriva soţiei viceministrului rus al Apărării

Zeci de manifestanţi au cerut duminică la Paris ca Uniunea Europeană să-şi extindă sancţiunile împotriva Rusiei asupra soţiei viceministrului rus al Apărării, acuzat de eludarea măsurilor coercitive europene, relatează Agerpres.

Timur Ivanov, aflat sub sancţiuni europene din octombrie, a divorţat de soţia sa Svetlana Maniovich în vara anului 2022 pentru a o proteja, afirmă susţinătorii opozantului închis în Rusia Aleksei Navalnîi, la originea unui miting în faţa presupusului domiciliu al acestei femei.

Înainte de divorţ, aceasta şi-a schimbat numele în cel de Ivanova, dar viceministrul Apărării rămâne singura ei sursă de sprijin financiar, au adăugat sursele citate.

Protestatarii, care purtau pancarte pe care scria „Furturi în Rusia. Crime în Ucraina. Femeie în Franţa”, au cerut ca soţia viceministrului să aibă interdicţie de şedere în Europa şi conturile îngheţate. „Aceasta este o familie de criminali de război”, a declarat militanta Maria Pevchikh.

Ea a precizat că autorităţile franceze au fost alertate cu privire la acest caz, dar fără răspuns până în prezent.

Soții Timur Ivanov și Svetlana Maniovich

În decembrie, susţinătorii lui Navalnîi au lansat o investigaţie bazată pe e-mailuri de la Svetlana Maniovich care descriu o viaţă de lux în Europa, cu vacanţe în Saint-Tropez, în sudul Franţei, şi maşini Rolls-Royce.

Soții Ivanov

„Aceasta este Svetlana Maniovich. Ea este ghidul tău în lumea rușilor extrem de bogați. Ea radiază bogăție. Diamante, blănuri, Rolls Royce – ea are totul și mai mult. Vara o poți găsi în St Tropez unde închiriază o vilă pentru 150.000 euro/lună sau pe un iaht în Napoli”, scrie jurnalista rusă de investigații Maria Pevchikh, într-o anchetă publicată de Fundația Anti-Corupție, fondată de Alexei Navalnîi, potrivit digi.24.

Svetlana Maniovich este soția ministrului adjunct al apărării din Rusia, Timur Ivanov, persoana responsabilă pentru invadarea Ucrainei și uciderea a mii de oameni nevinovați. Acum, Ivanov este șeful construcțiilor pentru Ministerul Apărării. Treaba lui este să construiască totul, de la cazărmi până la biserici de campanie. Acum el este responsabil pentru „reconstruirea” Mariupolului, orașul pe care Putin l-a șters de pe fața pământului și l-a ocupat.

Investigația integrală privind viața de nababi a bandiților ruși Timur Ivanov și Svetlana Maniovich poate fi citită AICI.

 

About The Author

Dan Badea
Dan Badea
Jurnalist de investigații din 1990, licențiat în matematică. Instituții mass media pentru care am lucrat în ultimii 30 de ani: Expres, Ultimul Cuvânt, Tele7 abc, Televiziunea Română, Evenimentul Zilei, Adevărul, Bilanț, Prezent, Interesul Public, Gardianul, Curentul. Autor al volumului ”Averea Președintelui. Conturile Ceaușescu” - Nemira, 1998.
Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate