luni, octombrie 18, 2021
AcasăAgenda ZileiTăriceanu: Guvernul a dat ordonanțe bune, dar trebuie operaționalizate rapid

Tăriceanu: Guvernul a dat ordonanțe bune, dar trebuie operaționalizate rapid

Ordonanţele adoptate de Guvern pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus şi contracararea efectelor economice aferente sunt un pas mic, bun, însă acestea trebuie operaţionalizate, a declarat preşedintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu.

„Sper ca ieşirea dlui Orban din izolarea de la Vila Lac 1 va produce şi luarea măsurii pe care toată lumea o recomandă, cea a izolării la domiciliu! Izolarea la domiciliu este o măsură extremă, este adevărat, dar nu s-a inventat alta mai eficientă pentru oprirea răspândirii virusului. Şi nu o spun doar eu, ci toţi cei care au trecut deja prin ce trecem noi acum. Dacă tot nu au luat-o încă (şi asta ne-a adus cu siguranţă alte mii de îmbolnăviri), poate au mintea românului de pe urmă şi atunci când o vor lua, pentru că nu e vorba de dacă, ci de când o vor lua, o vor cupla cu măsuri care să asigure îngheţarea şi amânarea ratelor bancare şi a leasingurilor, precum şi un mecanism viabil pentru plata celor care sunt în şomaj tehnic”, a scris liderul ALDE pe Facebook.

Potrivit lui Tăriceanu, trebuie gândite soluţii pentru ca izolarea la domiciliu să nu devină şi mai traumatizantă.

„Ordonanţele pe care Guvernul le-a dat şi care sunt un pas bun, dar mic, trebuie operaţionalizate rapid prin măsuri de aplicare clare şi simple şi care să fie comunicate fiecărui angajator sau angajat care are nevoie de ajutor. Izolarea la domiciliu va fi dificilă, de aceea noi toţi trebuie să ne gândim la soluţii ca ea să nu devină şi traumatizantă!”, a adăugat Tăriceanu. 

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate