marți, iunie 18, 2024
AcasăAgenda ZileiTăriceanu: Guvernul Orban trebuie să plece, iar statul, să crească veniturile populaţiei

Tăriceanu: Guvernul Orban trebuie să plece, iar statul, să crească veniturile populaţiei

Guvernul Orban trebuie să plece, iar statul ar trebui să crească veniturile populaţiei, este de părere liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu.

„Guvernul Iohannis-Orban testează prin media aservită varianta măririi pensiilor doar cu 14%, şi nu cu 40%, aşa cum prevede legea. Probabil vor să vadă dacă mămăliga stă să explodeze… Ce nu ştiu ei, sau nu vor să spună, este că situaţia economică va deveni mult mai grea tocmai că nu măresc pensiile şi alocaţiile conform legii. În fiecare zi se pierd sute de locuri de muncă. Ştiţi de ce? Pentru că produsele nu se mai cumpără şi nimeni nu e nebun să producă pe stoc, chiar dacă Guvernul ar băga bani în susţinerea întreprinderilor. Ce nu înţeleg liberalii ăştia vopsiţi este că economia nu mai funcţionează prin ordine şi decrete militare, ci pe baza unei singure legi: cerere şi ofertă”, a scris liderul ALDE pe Facebook.

Potrivit lui Tăriceanu, oferta încă mai există, dar cererea se stinge puţin câte puţin în fiecare zi, pentru că au indus panica de parcă vine sfârşitul lumii, pentru că refuză să stimuleze cererea, pentru că se împrumută în draci pentru orice, mai puţin pentru ceea ce este cu adevărat nevoie.

Guvernul Orban trebuie să plece, iar statul, să crească veniturile populaţiei

„Să fie clar, mărirea pensiilor cu un procentaj care abia acopera creşterile de preţuri nu sacrifică doar 5 milioane de pensionari, dar sacrifică şi câteva sute de mii de locuri de muncă. De fapt, ce fac ei, în final, va duce la aproape aceeaşi sumă cheltuită, doar că ea nu va fi cheltuită pe mărirea pensiilor, ci pe ajutoare de şomaj! Deci, care este câştigul economiei? Da, trăim un paradox pe care Iohannis şi Orban par să nu-l înţeleagă: ca să salvăm locurile de muncă trebuie să mărim veniturile!”, a adăugat Tăriceanu.

Acesta este de părere că, în condiţiile în care economiile lumii sunt şi ele gripate şi comerţul internaţional este la terapie intensivă, stimularea cererii interne este singura cale de a ţine în viaţă companiile mici şi mijlocii.

„În consecinţă, Guvernul Orban trebuie să plece şi cei care vor veni trebuie să mărească veniturile populaţiei ca o măsură de susţinere economică, în primul rând, să impoziteze componenta necontributorie a pensiilor şi să redea încrederea românilor în economie. Spaima şi statul în casă poate vor amâna infectarea cu virus, dar atunci când vom ieşi la lumină, vom găsi o ţară pârjolită de ciuma galbenă”, a adăugat Tăriceanu.

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate