luni, iunie 17, 2024
AcasăAgenda ZileiTeodorovici vrea un partid nou care să nu aibă interese partinice

Teodorovici vrea un partid nou care să nu aibă interese partinice

Senatorul PSD Eugen Teodorovici vrea un partid nou, în care nici stânga, nici dreapta, care să nu mai nege realitatea economică şi socială exclusiv în funcţie de interesul politic imediat şi care să pună, în centrul său, românii şi România.

„Îmi doresc să încetăm să mai trăim în lumea aceasta politică a iluziilor şi deziluziilor pe care, în mod repetat, ni le vând şi ni le confirmă oamenii politici prin efectul demagogiei, ca defect fundamental al democraţiei. Îmi doresc un proiect politic nou, în care nici stânga, nici dreapta, aflate într-o permanentă opoziţie, să nu se mai confunde cu binele sau răul absolut şi să nu mai nege realitatea economică şi socială exclusiv în funcţie de interesul politic imediat pe care poziţia faţă de conducerea ţării le-o oferă”, a scris Eugen Teodorovici pe pagina sa de Facebook.

Acesta își dorește un proiect politic fundamentat pe idei şi măsuri pe termen lung.

„Fie că vorbim de finanţele ţării, de economie şi mediul de afaceri, de sănătate, învăţământ, protecţie socială, justiţie sau siguranţă naţională, să fie un proiect politic care să pună, în centrul său, mai presus de orice, românii şi România, dincolo de interesele partinice sau de grup şi indiferent dacă acestea vin din interiorul sau din afara ţării”, a scris Teodorovici.

Teodorovici vrea partid nou

Potrivit fostului ministru al Finanţelor, iluzia continuităţii care aduce normalitate, unitate şi bunăstare este totuna cu iluzia penelistă a schimbării, care aduce creştere economică şi socială.

„Pentru foarte mulţi oameni de bună credinţă preluarea guvernării de către partidul preşedintelui aflat în exerciţiu a fost un vis împlinit şi începutul speranţei într-o Românie normală, în ţara creşterilor posibile cu adevărat. Astfel, că prin magie, în mai puţin de două luni de guvernare, au reuşit să redea creşterii economice şi sociale valenţe pe care le speram uitate după aproape un deceniu de la tăierile de salarii şi pensii din anul 2010. Iată cum, în absenţa competenţei şi responsabilităţii, dar cu sprijinul prostiei şi aroganţei, creşterea economică şi socială devine doar o iluzie a actualei puteri ce riscă să se sfârşească într-o mare deziluzie pentru cei care şi-au pus toate speranţele şi visele lor în conceptul România normală”, a mai spus Teodorovici.

Acesta a firmă că actualul guvern are un aport în privinţa diminuării democraţiei.

„Cea mai mare deziluzie vine pentru cei care văd cum acest guvern învestit, încă de la început, cu patalamaua guvern de tranziţie, îşi aduce aportul la creşterea accelerată a diminuării democraţiei, prin acţiuni ce sfidează respectul faţă de domnia legii. Iată că acest guvern se dovedeşte, pe zi ce trece, un guvern care face victime prin abuzul asumării răspunderii fără simţul răspunderii”, a mai afirmat Teodorovici.

 

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate