marți, august 9, 2022
AcasăAgenda ZileiTransporturile internaţionale de mărfuri, generatoare de policriminalitate

Transporturile internaţionale de mărfuri, generatoare de policriminalitate

Transporturile internaţionale de mărfuri în containere generează un context propice pentru dezvoltarea unui fenomen complex de policriminalitate, a declarat procurorul general, Augustin Lazăr. 

În acest context se găsesc reunite diferite tipuri de trafic internaţional ilicit de persoane, arme, substanţe interzise, alimente şi medicamente contrafăcute. 

„Procurorul general a subliniat că transporturile internaţionale de mărfuri containerizate generează contextul propice pentru dezvoltarea unui fenomen complex de policriminalitate, în care se găsesc reunite, alături de încălcări ale drepturilor de proprietate intelectuală, diferite tipuri de trafic internaţional ilicit de persoane, arme, substanţe interzise, alimente şi medicamente contrafăcute, care pun în pericol grav sănătatea publică. Acestora le sunt asociate terorismul şi finanţarea acestuia, spălarea banilor şi, nu în ultimul rând, corupţia în rândul cadrelor poliţiei de frontieră, a lucrătorilor vamali şi a administraţiilor portuare. În acest context, Augustin Lazăr a arătat că pe teritoriul României se găseşte un port important al Uniunii Europene – Constanţa Sud-Agigea, exprimându-şi speranţa că acesta va deveni un loc tot mai sigur pentru comerţul internaţional de mărfuri containerizate, inclusiv prin creşterea calităţii şi integrităţii operaţiunilor de control al containerelor”, a spus Augustin Lazăr, a transmis Parchetul General. 

Augustin Lazăr a participat marţi la deschiderea cursului „Combaterea încălcării drepturilor de proprietate intelectuală prin creşterea securităţii containerelor”, eveniment organizat la Bucureşti de OPDAT, IPLEC şi SELEC, fiind adresat procurorilor şi ofiţerilor de poliţie din Europa centrală, de sud şi est, precum şi din Asia centrală.  

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate