sâmbătă, iulie 13, 2024
AcasăAgenda ZileiUn nou scandal în sănătate: Bătrân în genunchi cere ajutor și este...

Un nou scandal în sănătate: Bătrân în genunchi cere ajutor și este ignorat de medici

Un nou scandal în sănătate arată adevarata față a României în perioadă de pandemie. La Corabia, un bătrân în genunchi cere ajutorul cadrelor medicale dar este ignorat de toată lumea.

În imaginile postate se vede cum cadre medicale care asistă la ce i se întâmplă bătrânului îi cer acestuia să se ridice singur pe scaun şi îl ghidează, fără a-l ajuta, deşi, în mod evident, vârstnicul, care spune că a suferit un accident vascular, abia se poate mişca.

Întrebat de către cea care filmează de cât timp aşteaptă pe holul unităţii sanitare, bătrânul răspunde că aşteaptă de trei ore şi că a căzut. El mai spune că a suferit un accident vascular.

Scandal în sănătate: așa sunt tratați cei bolnavi

În acest caz, ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a anunţat că DSP Olt a încheiat controlul efectuat la Spitalul Orăşenesc Corabia, după ce online au apărut imagini cu un pacient filmat stând pe jos şi cerând ajutor, medicul de gardă şi asistenta medicală fiind amendaţi contravenţional.

„Am văzut şi eu imaginile de la Spitalul Orăşenesc din Corabia şi am cerut aseară trimiterea de îndată a unei echipe de control la faţa locului pentru a stabili ce s-a întâmplat cu exactitate. Verificarea echipei de control a DSP s-a încheiat astăzi dimineaţă la orele 02,00 şi a fost înaintată Corpului de Control al ministrului Sănătăţii”, a scris Voiculescu, pe Facebook.

Potrivit ministrului, medicul de gardă a primit amendă contravenţională în valoare de 6.000 lei pentru refuzul acordării asistenţei medicale de urgenţă unui pacient de către un medic din cadrul UPU sau CPU, asistenta medicală – 3.000 lei pentru nerespectarea precauţiunilor universale şi a protocoalelor de lucru de către personalul medical şi auxiliar, iar unitatea sanitară a fost sancţionată cu avertisment.

Vlad Voiculescu a informat, totodată, că s-a dat termen imediat pentru discutarea cazului în Comisia de etică a unităţii sanitare şi luarea măsurilor care se impun şi s-a dispus refacerea şi însuşirea protocoalelor de lucru cu întreg personalul.

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate