sâmbătă, septembrie 23, 2023
AcasăAgenda ZileiUn șofer de 90 de ani a blocat circulația pe o stradă...

Un șofer de 90 de ani a blocat circulația pe o stradă din Capitală pentru că a uitat cum să ajungă acasă

Un șofer de 90 de ani a blocat traficul în zona Piața Sudului din Capitală după ce oprit mașina în mijlocul străzii și a refuzat să mai plece pentru că nu-și mai amintea drumul spre casă, anunță Poliția Locală București, pe pagina de Facebook a instituției.

”Joi seara, în timp ce fluidizau traficul în zona Piaţa Sudului, poliţiştii locali din cadrul D.G.P.L.C.M.B. s-au confruntat cu o situaţie mai puţin obişnuită: un conducător auto a oprit autoturismul pe Şos. Olteniţei şi nu a mai vrut să-şi continue deplasarea. În vârstă de 90 de ani, D.C. a solicitat sprijin agenţilor Poliţiei Locale Bucureşti, rugându-i să-l conducă acasă întrucât are probleme cu memoria și nu-şi mai aminteşte drumul” – susțin polițiștii locali.

Bătrânul a fost condus acasa, în siguranță, de polițiștii locali.

”După identificare, poliţiştii locali l-au însoţit pe bărbat, în siguranţă, până la domiciliul său, din sectorul 5 al Capitalei. De asemenea, s-au efectuat demersuri pentru reevaluarea medicală privind dreptul de a conduce autoturisme pe drumurile publice” – se mai precizează în postare.

Pentru că legea nu impune șoferilor restricții în funcție de vârstă, deși reflexele scad și starea de sănătate se degradează după 75-80 de ani, mulți dintre bătrâni continuă să conducă riscând oricând să facă accidente sau să uite fie de unde au plecat, fie care este pedala de frână.

Este necesară schimbarea legislației privind durata valabilității permiselor de conducere după depășirea unei anumite vârste, să zicem 75 de ani, astfel încât preschimbarea lor să nu se mai facă la 10 ani, ci la 1, 2 sau cel mult trei ani, după trecerea unor examene medicale atente.

Dan Badea
Jurnalist de investigații din 1990, licențiat în matematică. Instituții mass media pentru care am lucrat în ultimii 30 de ani: Expres, Ultimul Cuvânt, Tele7 abc, Televiziunea Română, Evenimentul Zilei, Adevărul, Bilanț, Prezent, Interesul Public, Gardianul, Curentul. Autor al volumului ”Averea Președintelui. Conturile Ceaușescu” - Nemira, 1998.
Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate