marți, iunie 18, 2024
AcasăAdministrație publicăUSR București acuză PMP că a susținut proiectele PSD la Capitală

USR București acuză PMP că a susținut proiectele PSD la Capitală

USR Bucureşti acuză consilierii municipali PMP că au susținut proiectele Gabrielei Firea în cadrul şedinţei Consiliului General al Capitalei, după ce au votat în favoarea dării în plată a Satului Francez şi Planul Urbanistic Coordonator Sector 2.

„PMP este la remorca PSD! După ani de zile în care una au vorbit şi alta au votat, PMP şi-a dat arama pe faţă. A votat proiectele Gabrielei Firea şi ale administraţiei PSD. A votat la vedere, explicit şi fără să mai salveze măcar aparenţele, două proiecte extrem de grave pentru Bucureşti: proiectul dării în plată a Satului Francez pentru Costanda şi PUZ Sector 2. Astăzi avem încă o dovadă că decizia de a nu face compromisuri politice la Bucureşti a fost una corectă. PMP la Capitală a fost şi a rămas o simplă unealtă a PSD. USR a luptat aproape zi de zi în ultimele două săptămâni ca să blocheze cele două tunuri de final de mandat ale administraţiei PSD. Alături de consilierii PNL, am reuşit până acum să blocăm proiectele Gabrielei Firea. Acum, după trecerea PMP în tabăra PSD, lucrurile devin mai dificile. Dar, nu imposibile”, arată USR Bucureşti.

USR București acuză PMP

Proiectul de hotărâre privind darea în plată a unei părţi din Satul Francez, având în vedere obligaţiile municipalităţii către Maria şi Costică Constanda, a fost respins joi, pentru a cincea oară, de Consiliul General al Capitalei.

S-au înregistrat 32 de voturi „pentru”, unul împotrivă şi opt abţineri, însă pentru a fi adoptat proiectul avea nevoie de votul favorabil a cel puţin două treimi din numărul total (51) al consilierilor municipali în funcţie.

Planul Urbanistic Coordonator al Sectorului 2, introdus pe ordinea de zi suplimentară, a fost adoptat cu 30 de voturi favorabile, opt „împotrivă” şi trei abţineri.

Potrivit Anei Ciceală, proiectul prevede o densificare maximală şi generează o degradare a condiţiilor de viaţă ale locuitorilor, fiind diminuate zeci de hectare de spaţii verzi. În schimb, arhitectul-şef al Municipiului Bucureşti, Ştefan Dumitraşcu, a declarat că rolul documentaţiei este de a continua o legătură mimetică cu sectoarele vecine, a fost supus consultărilor publice şi va asigura pentru următorii cinci ani o dezvoltare normală şi nu punctuală, nu pe sărite pentru întreg Sectorul 2.

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate