sâmbătă, iulie 13, 2024
AcasăAgenda ZileiUn vaccin gripal trivalent, ar putea fi creat până la finele anului

Un vaccin gripal trivalent, ar putea fi creat până la finele anului

Până la sfârşitul acestui an sau începutul anului viitor va fi obţinut un vaccin gripal trivalent sigur, care să poate fi autorizat, a declarat directorul general al Institutului Naţional de Cercetare Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”, Florin Oancea.

„Suntem în plin proces de testare şi de reluare a cercetării vizavi de producţia de vaccin gripal trivalent. A debutat acum o lună şi jumătate testarea pe aproximativ 250.000 de ouă embrionate şi sperăm ca până la sfârşitul anului sau începutul anului 2021 să avem un produs sigur pe care să putem să îl autorizăm şi să îl dezvoltăm ca produs sigur. În momentul în care vom putea raporta ‘Avem acest produs sigur!’ trebuie să facem transferul tehnologic într-o arie de producţie conform normelor GMP. În acest moment suntem în plin proces de verificare, de cercetare, de dezvoltare a vaccinului trivalent”, a afirmat Oancea.

Un vaccin gripal trivalent, în așteptare

Pe de altă parte, premierul Ludovic Orban spune că în prezent se caută şi soluţii pentru producerea vaccinului respectiv.

„Acum suntem în faza de finalizare a produsului, faza finală de cercetare, de finalizare a produsului, de testare a lui, de verificare. Evident, în paralel, gândim o soluţie pentru a-l putea produce. La ora actuală există o linie de producţie, din care lipseşte un utilaj, pe care se poartă discuţii pentru achiziţionarea acestui utilaj. De asemenea, există şi alte soluţii posibile pentru a construi o capacitate de producere de vaccin care să respecte toate condiţiile legale”, a afirmat Orban.

De mâine avem pe piață și OROSTIM-HV

Institutul „Cantacuzino” a anunţat, aseară, lansarea pe piaţă a imunomodulatorului OROSTIM-HV, care va putea fi achiziţionat începând cu data de 2 decembrie, de la punctul de vânzare al Institutului din Splaiul Independenţei nr. 103.

„Specialiştii Secţiei Imunomodulatori împreună cu cei din Departamentul de Cercetare-Dezvoltare au reuşit într-un timp relativ scurt, aproximativ un an, să revitalizeze produsul OROSTIM. Iată că prin munca asiduă a celor care lucrează în acest institut am reuşit să scoatem pe piaţă acest produs imunomodulator OROSTIM-HV, care este un supliment alimentar obţinut dintr-un lizat atomizat din 15 tulpini bacteriene şi o pulbere de extract de orz verde, folosit ca excipient”, a mai spus Oancea.

Are proprietăţi antioxidante şi de stimulare a imunităţii, determinând creşterea rezistenţei organismului la infecţii, în special ale tractului respirator superior.

„OROSTIM-HV se administrează în perioadele cu risc de apariţie a acestor infecţii respiratorii persoanelor care lucrează în colectivităţi cu susceptibilitate crescută de îmbolnăvire, copiilor cu infecţii respiratorii recurente, persoanelor de vârsta a treia şi celor cu stări de imunitate scăzută”, a precizat Florin Oancea.

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate