marți, septembrie 26, 2023
AcasăAgenda ZileiVaccinarea cu AstraZeneca se va face fără programare

Vaccinarea cu AstraZeneca se va face fără programare

Coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiță, l-a informat ieri pe ministrul Sănătății că se va permite vaccinarea  cu vaccinul AstraZeneca fără programare. Decizia vine ca urmare a refuzului tot mai multor persoane de a se vaccina serul produs de compania AstraZeneca, în condițiile în care există stocuri suficiente cu acest vaccin.

”Ca urmare a scăderii adresabilității populației pentru vaccinarea cu vaccinul Vaxzevria, produs de compania AstraZeneca, în vederea facilitării accesului la vaccin a persoanelor care doresc acest lucru, că informez că în centrele de vaccinare cu produs AstraZeneca, în care nu există persoane programate, se poate permite vaccinarea persoanelor prin prezentare directă, fără a mai fi necesară programarea prin platformă” – se precizează în adresa trimisă ieri ministrului Sănătății de șeful Centrului Național pentru Coordonarea Activităților de Vaccinare.

Urmează să fie stabilită data de la care va putea fi posibilă vaccinarea persoanelor neprogramate, astfel încât toate centrele să fie pregătite și să aibă suficiente doze.

Decizia vine în aceeași zi în care alte 57.600 de noi doze de vaccin Vaxzevria ajung la Institutul Cantacuzino.

Până astăzi, din cele 1.300.000 de doze de vaccin produs de compania anglo-suedeză, au fost utilizate doar 400.000 de doze.

De asemenea, peste 300.000 de persoane și-au anulat programările făcute pentru vaccinarea cu Vaxzevria, după ce s-a descoperit că, în cazuri extrem de rare, printre efectele secundare ale vaccinării cu acest tip de ser, sunt apariția unor tromboze

Marți dimineață, pe platforma de vaccinare erau afișate aproape 70.000 de locuri libere în toată țara pentru vaccinul Vaxzevria de la AstraZeneca.

Dan Badea
Jurnalist de investigații din 1990, licențiat în matematică. Instituții mass media pentru care am lucrat în ultimii 30 de ani: Expres, Ultimul Cuvânt, Tele7 abc, Televiziunea Română, Evenimentul Zilei, Adevărul, Bilanț, Prezent, Interesul Public, Gardianul, Curentul. Autor al volumului ”Averea Președintelui. Conturile Ceaușescu” - Nemira, 1998.
Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate