duminică, martie 3, 2024
AcasăAgenda ZileiDăncilă, o nouă gafă diplomatică. Încurcă Podgorita cu Pristina

Dăncilă, o nouă gafă diplomatică. Încurcă Podgorita cu Pristina

Premierul Viorica Dăncilă a făcut o nouă gafa diplomatică majoră. Aflată în vizită oficială la Podgorita (Muntenegru), ea și-a exprimat bucuria că se află în … Pristina, capitala statului Kosovo, nerecunoscut de România.

Mă bucur că mă aflu aici, la Pristina, în prima mea vizită în Muntenegru…„,  a declarat Viorica Dancilă, zâmbind tâmp, la începutul conferinței de presă comune pe care a susținut-o alături de premierul muntenegrean Dusko Markovic.

Translatorul declarațiilor a avut o ezitare generată de magnitudinea gafei, însă și-a revenit rapid și a tradus corect, adică a înlocuit Pristina cu Podgorita. Din imaginile prezentate de Realitatea TV și postate apoi pe YouTube reiese clar ca Viorica Dăncilă nici macar nu și-a dat seama ce gafă a făcut.


De pe pagina de Facebook a Guvernului Romaniei transmisiunea live de la declaratiile sustinute astazi de cei doi prim-ministri a fost scoasa.

De asemenea, in clipul oficial realizat de guvernul muntenegrean incidentul a fost mascat prin stergerea sunetului in momentul in care premierul roman gresea denumirea localitatii in care se afla.

Din delegatia României in Muntenegru a facut parte si ministrul de Externe, Teodor Melescanu.

Viorica Dancila a devenit celebra pentru gafele sale, o buna parte dintre ele avand legatura cu politica externa. In urma cu o luna, Dancila a uitat numele omologului sau estonian si, in plus, acesta s-a vazut nevoit sa schimbe pozitia steagului tarii sale, asezat gresit la intalnirea oficiala, moment … aplaudat de seful Executivului roman.

Tot Viorica Dancila a vrut sa plece inainte de incheierea imnurilor cu ocazia primirii oficiale a premierului Croatiei, iar la final l-a intrebat, cu aceeasi nevinovăție, “make a photo ?”, stalcind astfel limba engleza.

Pe plan intern, Viorica Dancila a devenit celebra pentru “reducerea democratiei”, “imunoglobina”, stadioanele Rapid si Giulesti, campionatul EURO 20-20, exercitiile de “imagine” sau  inventarea “recursului in apel”, termen care nu exista in drept. Tot Viorica Dăncilă e autorul celebrei cugetări orice om îi este teamă de o plângere penală”…

Viorica-Vasilica Dăncilă este cel mai prost prim ministru al României din 1862 încoace.

About The Author

Dan Badea
Dan Badea
Jurnalist de investigații din 1990, licențiat în matematică. Instituții mass media pentru care am lucrat în ultimii 30 de ani: Expres, Ultimul Cuvânt, Tele7 abc, Televiziunea Română, Evenimentul Zilei, Adevărul, Bilanț, Prezent, Interesul Public, Gardianul, Curentul. Autor al volumului ”Averea Președintelui. Conturile Ceaușescu” - Nemira, 1998.
Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate