sâmbătă, septembrie 23, 2023
AcasăAgenda ZileiVirgil Musta: Oamenii trebuie să fie conștienți că există pericolul valului 3 al...

Virgil Musta: Oamenii trebuie să fie conștienți că există pericolul valului 3 al bolii

Oamenii trebuie să fie conștienți că există pericolul valului 3 al bolii, și să învețe din experiențele acumulate într-un an de existență a acestei pandemii, a declarat medicul Virgil Musta.

„Dacă suntem precauți, pandemia poate fi ținută sub control. Sunt convins că asta se va întâmpla, astfel încât Paștele să fie tradițional și să nu trebuiască să luăm măsuri restrictive. Pentru asta însă, toată lumea trebuie să înțeleagă riscul valului 3, iar regulile să fie respectate”, a spus Musta.

Potrivit șeful Secției de boli infecțioase de la Spitalul „Victor Babeș” din Timișoara, e foarte probabil că dacă nu se respectă regulile, restricțiile vor crește ca în toată Europa care e aproape închisă din cauza presiunii mari pe sistemul de sănătate care e în majoritatea țărilor europene.

„Cred că nu e suficient să discutăm în spital, ci trebuie discutat în comunitate cu factorii de decizie. Spitalul nostru e de nivel 1 și e plin, avem doar câteva locuri în care, imediat ce se eliberează, alți pacienți sunt preluați. Și spitalele suport au presiune. Să fim precauti și să acționăm corespunzător din timp”, a spus medicul.

Pe de altă parte,  încă 214.110 doze de vaccin Pfizer BioNTech vor fi livrate luni în România, pe cale aeriană, pe aeroporturile din Otopeni, Cluj-Napoca şi Timişoara, a anunțat Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19.

Potrivit sursei citate, dozele vor fi distribuite, după cum urmează:

  • Centrul Naţional de Stocare Bucureşti: 60.840 doze;
  • Centrul Regional de Depozitare Braşov: 24.570 doze;
  • Centrul Regional de Depozitare Cluj: 28.080 doze;
  • Centrul Regional de Depozitare Constanţa: 24.570 doze;
  • Centrul Regional de Depozitare Craiova: 23.400 doze;
  • Centrul Regional de Depozitare Iaşi: 28.080 doze;
  • Centrul Regional de Depozitare Timişoara: 24.570 doze.

În centrele de vaccinare se vor utiliza atât doze recepţionate de România în tranşa curentă, cât şi în tranşele anterioare, pe baza solicitărilor transmise la Centrul naţional şi centrele regionale de depozitare, prin Direcţiile de sănătate publică judeţene şi cea a municipiului Bucureşti.

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate