joi, iunie 1, 2023
AcasăAdministrație publicăVlad Voiculescu vrea carantinarea Bucureștiului

Vlad Voiculescu vrea carantinarea Bucureștiului

Vlad Voiculescu, viceprimarul Bucureștiului pe probleme de sănătate, încă neales, va discuta cu primarul ales Nicușor Dan, despre posibilitatea instituirii carantinei în București.  

Potrivit lui Voiculescu, secțiile ATI din Capitală sunt pline, iar cifrele comunicate oficial în județul Ilfov, privind numărul de bolnavi de COVID-19, ridică semne de întrebare.

„Aproape 10.000 de cazuri în ultimele șapte zile. Secțiile ATI sunt pline. Dacă lucrurile continuă așa, cu siguranță va trebui luată în considerare, inclusiv, solicitarea de carantină. Voi avea o discuție cu Primarul General mai târziu, astăzi”, a afirmat Voiculescu la Europa FM. 

Cu toate acestea, primarul general al Capitalei afirma, in urmă cu o lună, că nu are în vedere o carantină generală în București.

„Ministerul Sănătății a implementat sau este în curs de implementare sistemul informatic care prezintă localizarea persoanelor infectate în timp real. Acest sistem mai are trei – patru zile până la momentul în care va fi complet funcțional. Dacă în urma acelui sistem o să vedem străzi sau o mare aglomerație sau mai multe străzi, putem lua decizia de carantinare locală”, a spus Nicușor Dan.

Acesta spunea afirma atunci că crede că „putem să luăm măsura, pentru că avem un efectiv de 1.500 de oameni alocați – poliția Națională, Jandarmerie, Poliția Locală – pentru această chestiune pe tot ce înseamnă ordine publică”.

Nicușor Dan a adăugat că nu se pune problema carantinării unui sector întreg, ci este o ipoteză în care dacă pe o stradă sau mai multe este o incidență a infectărilor foarte mare, „există la nivelul forțelor de ordine publică expertiza cum să împiedici deplasarea, să permiți doar circulația persoanelor care au nevoi speciale”.

Articole asemanătoare

Cele mai accesate