duminică, octombrie 24, 2021
AcasăAgenda Zilei44 de români au murit până acum de gripă

44 de români au murit până acum de gripă

Numărul persoanelor care au murit până în prezent din cauza gripei a ajuns la 44, a anunţat Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică.

Ultimele patru persoane decedate sunt femei confirmate cu virus gripal tip A, subtip (H1)pdm09: una în vârstă de 41 de ani, din judeţul Iaşi, una de 79 de ani, din judeţul Neamţ, o alta de 64 de ani, din Bucureşti, şi o femeie de 43 de ani, din judeţul Iaşi.

Niciuna din cele patru persoane nu fusese vaccinată antigripal. Femeia din judeţul Iaşi de 41 de ani nu avea condiţii medicale preexistente cunoscute.

Pe de altă partea, activitatea gripală a avut un trend uşor descrescător, menţinându-se însă în continuare la o intensitate înaltă şi cu o extindere naţională, în săptămâna 10 – 16 februarie.

Potrivit INSP, au fost raportate la nivel naţional 6.601 cazuri de gripă clinică răspândite pe întreg teritoriul ţării, în scădere faţă de cele raportate în săptămâna precedentă (7.577), dar de peste 4 ori mai multe comparativ cu cele raportate în aceeaşi săptămână a anului precedent (1.534 cazuri).

La nivel naţional, numărul total de cazuri de infecţii respiratorii acute (gripă clinică, infecţii acute ale căilor respiratorii superioare şi pneumonii) a fost de 159.011, cu 62,4% mai mare comparativ cu cel înregistrat în aceeaşi săptămână a sezonului precedent (97.930).

Au fost raportate 28 cazuri de infecţii respiratorii acute severe (SARI), cu 14 mai puţine faţă de săptămâna precedentă şi cu 17 mai puţine faţă de aceeaşi perioadă a sezonului precedent.

De la începutul sezonului au fost confirmate cu laboratorul 1.199 cazuri de gripă: 283 cazuri gripă cu virus AH3, 217 cazuri gripă cu virus AH1, 187 cazuri gripă A nesubtipat, 508 cazuri gripă cu virus B, patru cazuri de coinfecţii cu gripă cu virus AH3 + virus B.

Până la data de 16 februarie au fost vaccinate antigripal 1.508.349 persoane din grupele la risc, cu vaccin distribuit de Ministerul Sănătăţii.

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate