marți, septembrie 26, 2023
AcasăAgenda ZileiPoliticăAbaterea atenției de la scandalul cătușelor din SUA: Gruparea Cîțu a convocat...

Abaterea atenției de la scandalul cătușelor din SUA: Gruparea Cîțu a convocat BPN pentru numirea lui Dan Vîlceanu ca ministru al Finanțelor

Florin Cîțu, premier și contracandidat al lui Ludovic Orban pentru funcția de șef al PNL, a anunțat marți seara că a convocat pentru a doua zi  Biroul Politic Național (BPN), pentru a-l numi pe Dan Vâlceanu ca ministru al Finanțelor Publice, deși convocarea trebuia făcută de președintele PNL.

Reacția grupării Cîțu pare a fi a încercare de a abate atenția de la scandalul privind trecutul infracțional al lui Florin Cîțu, prins în corzile celor două dosare din SUA, unul penal, finalizat prin două zile de închisoare plus amendă, iar al doilea civil, privind țepuirea de către același Cîțu, cu mai multe mii de dolari, a unei bănci americane.

Mâine, pentru că suntem responsabili, am convocat BPN pentru a numi ministrul Finanțelor Publice, a declarat premierul Florin Cîțu.

Trebuie să ne concentrăm pe guvernare, urmează rectificarea bugetară, alocări de resurse importante în economie, așa cum v-am obișnuit – eficient, și, bineînțeles, am discutat strategia pentru perioada următoare, pentru că intrăm intrăm în linie dreaptă pentru Congresul din 25 septembrie. Vă asigur că toate procedurile convocării BPN au fost respectate. Nu e chiar din scurt, cum zice președintele PNL, am avut o discuție ieri. Cred că două zile sunt de ajuns” – a mai declarat Florin Cîțu, ocupat în ultima vreme cu explicații pentru trecutul penal pe care l-a ascuns atât opiniei publice din România, cât și șefilor care l-au numit în funcția de premier.

Ludovic Orban, președintele PNL, a declarat însă că el nu a fost consultat, ci doar informat printr-un SMS după luarea deciziei de către gruparea Cîțu.

Nu! Nu am convocat nimic. Am primit şi eu un SMS de convocare a BNP în urmă cu un sfert de oră”, a declarat Ludovic Orban pentru Adevărul.

El a precizat că ar fi vrut să aibă o discuţie în prealabil, până la un eventual vot dat într-un for statutar pentru Dan Vîlceanu. „Să vedem şi documentul de convocare. Nu poţi doar să trimiţi un SMS”, a mai precizat Orban.

Rareș Bogdan, unul dintre locotenenții lui Cîțu a declarat că s-a convocat BPN-ul statutar, după ce președintele Orban ar fi refuzat să-l convoace.

S-a convocat BPN absolut statutar, vom avea BPN-ul la 10:30. Am încercat ca acest BPN să îl convoace președintele actual al partidului, domnia sa nu a dorit să-l convoace. Noi considerăm că România trebuie să fie condusă, trebuie să avem un ministru de Finanțe. Îl vom valida pe Dan Vîlceanu ca ministru al Finanțelor. Este o chestiune absolut firească, normală, e unul dintre specialiștii partidului nostru, și e un om cu care Florin Cîțu poate lucra. În negocierile pe care le-am avut aici în luna decembrie, cu toții am vrut… Florin Cîțu a dorit un singur lucru – să aibă un ministru al Finanțelor cu care să poată lucra. Atunci a venit Alexandru Nazare, din păcate colaborarea cu Alexandru nu a fost cea mai bună și lucrurile s-au viciat, așa că 45 de zile a stat Florin Cîțu, premierul nostru, ca ministru al Finanțelor, iar acum, începând de mâine îl vom valida, în foarte scurt timp va depune jurământul și va fi valid ca ministru, deci pe 22 vom avea ministru al Finanțelor” – a declarat Rareș Bogdan, potrivit Digi24.

Dan Badea
Jurnalist de investigații din 1990, licențiat în matematică. Instituții mass media pentru care am lucrat în ultimii 30 de ani: Expres, Ultimul Cuvânt, Tele7 abc, Televiziunea Română, Evenimentul Zilei, Adevărul, Bilanț, Prezent, Interesul Public, Gardianul, Curentul. Autor al volumului ”Averea Președintelui. Conturile Ceaușescu” - Nemira, 1998.
Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate