marți, aprilie 23, 2024
AcasăAgenda ZileiAcordul Politic Naţional, semnat de Iohannis și liderii Opoziției

Acordul Politic Naţional, semnat de Iohannis și liderii Opoziției

Preşedintele Klaus Iohannis şi liderii din partidele de opoziție, Ludovic Orban, Dan Barna, Victor Ponta,  Eugen Tomac, au semnat Acordul Politic Naţional pentru consolidarea parcursului european al României. 

Acordul politic național Klaus Iohannis ludovic orban dan barna victor ponta eugen tomac (1)

„Mă bucur să am ocazia să-mi pun semnătura pe un document extrem de important, care poate să pună bazele realizării unei democraţii autentice în România, care să se bazeze pe valorile, principiile şi normele europene, pe respectarea cu sfinţenie a drepturilor şi libertăţilor individuale ale cetăţenilor, statului de drept, a independenţei justiţiei, a liberului acces al cetăţeanului la justiţie, care să se bazeze pe o competiţie onestă între cetăţenii României şi care să permită fiecărui cetăţean român să îşi găsească dreptatea în societatea democratică românească”, a spus liderul liberalilor, Ludovic Orban, care a semnat primul acordul.  

Acordul politic național Klaus Iohannis ludovic orban dan barna victor ponta eugen tomac (1)

Acesta a spus că este convins că orice formaţiune politică care nu va ţine cont de voinţa oamenilor va dispărea de pe scena politică, pentru că suveranitatea aparţine poporului, iar cei care deţin puterea în societate sunt cetăţenii, iar aceia care nu ascultă de voinţa cetăţenilor, mai devreme sau mai târziu, vor dispărea.

„Din acest motiv, consider că acest pact naţional trebuie să fie asumat de orice formaţiune politică şi de orice om politic care îşi iubeşte ţara, care respectă legea, care doreşte binele acestei ţări şi care doreşte cu adevărat ca România să fie o ţară europeană respectată, apreciată de toţi partenerii noştri”, a declarat Orban. 

Pe de altă parte preşedintele USR, Dan Barna, a subliniat că acest pact este o primă piesă dintr-o construcţie care să conţină şi iniţiativa „Fără penali în funcţii publice”. 

Acordul politic național Klaus Iohannis ludovic orban dan barna victor ponta eugen tomac (1)

„Acest acord naţional este prima piesă dintr-o construcţie care trebuie să conţină şi – Fără penali în funcţii publice” – este cel mai simplu instrument pe care noi ca societate, şi un milion de români a confirmat lucrul acesta, putem să-l introducem în Constituţie pentru ca politica românească de acum în viitor să devină ceva mai bună şi stă în puterea noastră. Acest Acord Naţional este de asemenea un prim pas dintr-o construcţie unde alături de „Fără penali” trebuie să transformăm CCR într-un arbitru adevărat şi neutru al funcţionări statului, iar justiţia şi legile justiţiei să fie corectate”, a arătat Barna. 

Liderul PRO România, Victor Ponta, a subliniat că a semnat acest pact deoarece principiile sunt corecte. 

Acordul politic național Klaus Iohannis ludovic orban dan barna victor ponta eugen tomac (1)

„Astăzi am învăţat din propria experienţă că politicienii se ceartă pentru orice şi nu pot să colaboreze pentru nimic, dar oamenii politici trebuie să-şi dea mâna când este vorba de interesele într-adevăr naţionale”, a spus Ponta. 

Preşedintele PMP, Eugen Tomac speră că toţi politicienii vor înţelege în mod corect mesajul pe care l-au transmis românii pe 26 mai.

Acordul politic național Klaus Iohannis ludovic orban dan barna victor ponta eugen tomac (1)

„Naţiunea noastră este o naţiune profund ataşată de valorile europene, ne dorim să fim parte la deciziile mari din UE şi vom răspunde cu aceeaşi deschidere atunci când în următoarele luni sau ani ne veţi invita pentru un acord legat de educaţie, sănătate, diaspora pentru că avem nevoie noi, clasa politică, de consens pe teme mari, prioritare, chiar şi pentru un acord pe Republica Moldova”, a spus Tomac. 

Acordul politic național Klaus Iohannis ludovic orban dan barna victor ponta eugen tomac (1) Acordul politic național Klaus Iohannis ludovic orban dan barna victor ponta eugen tomac (1)

 

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate