joi, februarie 22, 2024
AcasăAgenda ZileiAmendamentele PSD la pactul politic, tentativă de tergiversare a lucrurilor

Amendamentele PSD la pactul politic, tentativă de tergiversare a lucrurilor

Amendamentele PSD la pactul politic pe care Klaus Iohannis l-a propus sunt doar o formulă de a tergiversa lucrurile, a declarat președintele României. 

„PSD a început să facă tot felul de figuri, să caute explicaţii. În realitate, PSD se eschivează, nu vrea să semneze. După ce a încercat să boicoteze referendumul, acum încearcă să boicoteze implementarea referendumului. Se vede că PSD nu a înţeles încă lecţia dată la aceste alegeri, încă nu a înţeles că poporul este suveran şi, dacă a votat acest lucru, trebuie pus în practică. Este regretabil, dar aceste alegeri europarlamentare au dat un vot clar pentru Parlamentul European, au dat un vot foarte clar la referendum, dar încă nu au schimbat majoritatea în Parlamentul nostru de la Bucureşti, pentru asta însă mai avem şi alte alegeri”, a mai spus Iohannis.

Potrivit lui, românii deja au spus că doresc o bună guvernare, pesediştii deja au spus că nu vor oferi aşa ceva, cum PSD caută acum să nu adere la acest pact, să nu pună în practică ce au hotărât românii.

„Această majoritate toxică a PSD în Parlament va trebui să dea socoteală la alegerile parlamentare. Este o formulă de a tergiversa lucrurile şi, în final, nu vor să semneze. Asta este şi arată, de fapt, că nu au înţeles nimic din aceste alegeri. PSD se comportă ca şi cum ar fi condus de undeva, din umbră, de la cineva care a fost acolo”, a declarat Iohannis. 

Acesta a afirmat că toate partidele au fost de acord, mai puțin PNL

„După ce am făcut consultări cu partidele – şi mi s-a părut normal după alegeri să chem partidele şi să discutăm cum se pune în practică -, le-am propus un pact. PNL imediat a ieşit şi a spus: foarte bine, semnăm acest pact. Este exact ce vor românii, asta e scris în pact, să schimbăm Constituţia aşa cum au votat oamenii la referendum, să interzicem ordonanţele, să interzicem amnistia, dar şi să revenim la discuţia pe legile justiţiei, care au fost stricate tot de PSD şi le-am spus-o în faţă la consultări la pesedişti: voi le-aţi stricat, nu aveţi decât să veniţi şi să le reparaţi la loc. Mi se pare normal. În acelaşi fel le-am propus să se mişte, dar iute, şi să schimbe legislaţia şi organizarea pentru alegeri”, a mai spus Iohannis.

Preşedintele a amintit de problemele de la votul din diaspora. 

Șeful statului a mai amintit că majoritatea parlamentară este una toxică şi a arătat că aceasta poate fi schimbată prin vot. De asemenea, preşedintele Iohannis a precizat că deja o nouă majoritate începe să se contureze, cu PNL pe post de locomotivă. 

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate