vineri, august 12, 2022
AcasăAgenda ZileiEuroparlamentar: Adeverințele de vaccinare trebuie recunoscute la nivel european

Europarlamentar: Adeverințele de vaccinare trebuie recunoscute la nivel european

Adeverințele de vaccinare eliberate de Ministerul Sănătăţii ar trebui să fie recunoscute peste tot în Uniunea Europeană, lucru care i-ar ajuta pe muncitorii români din diaspora, este de părere europarlamentarul USR PLUS Nicolae Ştefănuţă. 

Odată vaccinaţi împotriva COVID-19, muncitorii români ar putea să nu mai stea în carantină două săptămâni când pleacă în străinătate sau ar putea să nu îşi facă un test obligatoriu.

„Am lucrat foarte mult pe ceea ce înseamnă cardul de vaccinare. Ştiu că lumea foloseşte acest termen de paşaport de vaccinare, eu nu îl iubesc, pentru că lumea înţelege că drepturile lor vor fi poate reduse, neavând poate un paşaport de vaccinare. Ce înseamnă certificatul de vaccinare? Eu lucrez în momentul acesta ca acele adeverinţe pe care le dă Ministerul Sănătăţii şi odată cu vaccinarea se fie recunoscute peste tot în Europa, să ne recunoaştem aceste certificate, aceste adeverinţe, aşa încât să nu mai facem perioada de carantinare de 14 zile”, spune europarlamentarul.

Acesta crede că, este un lucru foarte important pentru muncitorii români, care lucrează peste tot în Europa sau să reducem din numărul testărilor obligatorii.

Adeverințele de vaccinare le avem, nu avem vaccinuri

Cea de-a doua tranşă, de 21.600 doze de vaccin Moderna, va ajunge, azi, la Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”.

„Transportul este asigurat de firma producătoare, iar dozele de vaccin vor fi aduse la Bucureşti pe cale terestră. Dozele vor fi depozitate la Centrul Naţional de Stocare, urmând ca în perioada următoare să fie distribuite în centrele regionale şi de vaccinare”, anunță CNCAV.

Centrul Naţional de Stocare de la Cantacuzino este „complet autorizat şi avizat” de către Autoritatea Naţională a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale din România, autoritatea naţională cu competenţă în domeniul medicamentului de uz uman.

„Ca urmare a primirii autorizaţiei din partea ANMDMR, Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino” poate desfăşura, în calitate de distribuitor angro, operaţiuni de deţinere, custodie şi livrare pentru medicamente cărora li se aplică criterii suplimentare de tipul produse în acord cu art. 806 din Legea 95/2006 republicată: medicamente imunologice, respectiv produse cu distribuţie în ‘lanţul rece’ (care necesită manipulare la temperaturi scăzute)”, mai anunță CNCAV.

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate