luni, decembrie 4, 2023
AcasăAgenda ZileiIncendiu la Matei Balș: Declarațiile absolut aiurite ale politicienilor

Incendiu la Matei Balș: Declarațiile absolut aiurite ale politicienilor

După ce a avut loc un incendiu la Institutul Matei Balș, politicienii s-au întrecut în declarații care mai de care mai aiurite. Și dacă unii s-au felicitat pentru intervenția rapidă și eficientă, alții au ieșit cu platitudini. 

Astfel că, premierul Florin Cîţu a declarat că intervenţia la incendiul de la Spitalul „Matei Balş” a fost „rapidă, eficientă”, menţionând că lucrurile au fost ţinute sub control imediat.

„La câteva minute după ce a fost făcut apel la 112 în această dimineaţă, am fost contactat de domnul secretar de stat Raed Arafat, care mi-a comunicat să există un incendiu la „Matei Balş”. În acel moment a fost declanşat planul roşu şi am rămas în contact cu instituţiile implicate – Ministerul de Interne, Prefectura Municipiului Bucureşti, Ministerul Sănătăţii”, a afirmat premierul.

Potrivit lui, concomitent, au fost găsite locuri la alte spitale din Bucureşti unde să fie mutaţi pacienţii.

„Și aici vreau să le mulţumesc managerilor acestor spitale, care s-au implicat direct, au acţionat imediat şi am apucat să facem acest transfer foarte rapid. În jurul orei 6,37, toţi pacienţii erau deja transferaţi la alte spitale. În acelaşi timp, vreau să le mulţumesc angajaţilor spitalului „Matei Balş” care s-au implicat la fel, imediat, pentru a transfera pacienţii în alte zone din instituţii. Din primul moment i-am cerut ministrului de Interne să folosească toate resursele pentru a stabiliza cât mai rapid situaţia. Cred şi o spun din nou că intervenţia a fost rapidă, eficientă şi dacă nu era aşa, am fi avut o altfel de situaţie, deci lucrurile au fost ţinute sub control imediat”, a adăugat Cîţu.

Incendiu la Matei Balș: Declarații aiurite și de la Iohannis

Nici președintele Iohannis nu s-a dat înapoi de la a „spune nimic”. Acesta a declarat că în acest caz trebuie rapid să fie trase concluzii şi găsite soluţii. Pentru că dacă nu ne spunea acest lucru președintele nu s-ar fi realizat nimic.

„O zi foarte tristă astăzi, cu tragedia care s-a întâmplat aici în această dimineaţă. Ce pot să spun este că îmi pare foarte rău. Transmit condoleanţe familiilor îndoliate, iar celor care au fost aici, în saloane, le doresc însănătoşire grabnică, ei au fost transportaţi la alte spitale, unde vor fi trataţi corespunzător”, a spus şeful statului la Institutul Matei Balş.

Și dacă premierul a văzut intervenția la incendiu ca fiine eficientă și rapidă, Iohannis a vazut-o ca fiind foarte complicată.

„Au fost incendii mai mici la alte spitale şi cu siguranţă motivele sunt diverse, ele sunt anchetate şi anchetele vor scoate fără îndoială la lumină ce s-a întâmplat, cine este vinovat şi vinovaţii vor fi sancţionaţi. Însă, după părerea mea, problema este mult mai amplă. Aici avem de-a face cu probleme structurale în spitalele din România şi am solicitat noului ministru al Sănătăţii – şi la discuţia pe care am avut-o acum câteva săptămâni, şi astăzi din nou – să lucreze cu celeritate la un proiect de reformă pentru întregul sistem de sănătate din România şi aştept cât de curând primele idei, pentru a putea demara această reformă”, a declarat şeful statului.

Barna cere măsuri dure

Pe de altă parte, vicepremierul Dan Barna spune că este nevoie de măsuri foarte dure pentru respectarea regulilor în zonele din spitale cu risc de incendiu, pentru a evita tragedii precum cea de la Institutul Matei Balş.

„Aşteptăm în orele următoare să vedem care a fost cauza acestui accident, sunt mai multe teorii în spaţiul public şi evit să fac orice speculaţii, tocmai pentru a avea din partea autorităţilor responsabile o concluzie asupra a ceea ce s-a întâmplat acolo.(…) Pare că reuşim să învăţăm de la o tragedie la alta. Din păcate, nu reuşim să le şi evităm, dar reacţia echipelor de intervenţie a fost şi tehnic şi cantitativ, aş spune, una mulţumitoare, ceea ce este un lucru important”, a declarat Barna la RFI.

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai accesate