luni, noiembrie 28, 2022
AcasăAgenda ZileiAdina Florea nu a fost avizată de CSM pentru șefia DNA

Adina Florea nu a fost avizată de CSM pentru șefia DNA

Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a avizat negativ propunerea ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, de numire a Adinei Florea ca procuror şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie. 

Funcţia de procuror şef al DNA a devenit vacantă după ce Laura Codruţa Kovesi a fost revocată. 

„În şedinţa din data de 8 octombrie, Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii, cu majoritate, a avizat negativ propunerea ministrului Justiţiei de numire în funcţia de procuror şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie a doamnei Adina Florea, procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa”, precizează CSM, într-un comunicat. 

Hotărârea Secţiei pentru procurori va fi motivată şi transmisă Ministerului Justiţiei, se arată în comunicatul citat. 

Adina Florea, propunerea ministrului Justiţiei pentru ocuparea funcţiei de procuror şef al DNA, a susţinut luni interviul în faţa Secţiei pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii. 

Adina Florea, despre activitatea de procuror

În 28 de ani de activitate şi de magistratură nu a avut niciun fel de abatere, spunea în urmă cu două săptămâni, Adina Florea, în fața secției pentru procurori a CSM. 

„În primul rând, în momentul în care mi-am depus candidatura, mi-am asumat această candidatură şi toate surprizele ce puteau să vină odată cu ea. Este foarte adevărat că aceste surprize, constat acum, că sunt mult peste aşteptările mele. Acest incident de securitate nu are nicio legătură cu persoana mea şi este regretabil faptul că domnul procuror general deja a aruncat anatema asupra mea, spunând că am un anume profil etic. În 28 de ani de activitate şi de magistratură nu am avut niciun fel de abatere, nu am avut niciun fel de sancţiune disciplinară şi, prin urmare, fără niciun fel de probă, domnul procuror general vine acum şi spune că aş avea un anume profil etic”, a declarat Adina Florea, propusă de ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, pentru ocuparea funcţiei de procuror-şef al DNA. 

 

 

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate