marți, noiembrie 29, 2022
AcasăAdministrație publicăAdoptă o autostradă - deputații vor donații pentru construirea de autostrăzi

Adoptă o autostradă – deputații vor donații pentru construirea de autostrăzi

Adoptă o autostradă – este propunerea preşedintelui PMP Bistriţa-Năsăud, deputatul Ionuţ Simionca. Acesta spune că a iniţiat un proiect de lege denumit „Adoptă o autostradă”, prin care românii să poată direcţiona cei 2% din impozitul pe venit către un fond de investiţii regional menit să ajute la construcţia de autostrăzi. 

Deputatul este atât de optimist încât spune că nu numai persoanele fizice pot contribui, ci și firmele. Acestea ar urma să dea la acest fond cu 20% din impozitul pe profit. 

„Pentru că nu vreau ca Autostrada Nordului să dureze 20-30 de ani şi pentru că vreau cât de repede să putem merge pe această autostradă, am făcut un proiect legislativ pe care l-am intitulat Adoptă o autostradă şi hai să ne facem singuri o ţară ca afară. Adoptă o autostradă este un concept care funcţionează în Statele Unite la întreţinerea autostrăzilor. Am făcut şi un sondaj pe Facebook, unde 75% dintre respondenţi au fost pro acest proiect. Acest proiect dă oportunitatea, deci nu obligă, cetăţenilor să direcţioneze 2% din impozitul din venit”, a explicat deputatul PMP. 

Potrivit lui, aceste fonduri de investiţii regionale pot constitui surse de finanţare complementare pentru construcţia de autostrăzi. 

Proiectul va fi depus luni, la Senat, şi va intra în dezbatere publică pentru următoarele două luni. 

Deputatul a discutat problema autostrăzilor din România şi cu un deputat german, Alexander Kulitz (FDP) care efectuează o vizită de două zile în judeţele Bistriţa-Năsăud şi Cluj, alături de oameni de afaceri din Germania, pentru a se întâlni cu antreprenori locali.

Cel mai probabil aceasta idee a prins contur după ce un om de afaceri sucevean s-a apucat să contruiască un metru de autostradă pe propriul teren, în semn de protest că în momentul de față România nu are nici o autostradă spre nord-estul țării, adică spre marile orașe din Moldova. Dacă se va ajunge la un astfel de demers, cel mai probabil vom vedea un final ca experimentul social făcut de Dacian Cioloș cu donarea banilor pentru Cumințenia pământului a lui Brâncuși. 

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate