vineri, decembrie 1, 2023
AcasăAdministrație publicăProgramul de montare a celulelor fotovoltaice, lansat pe la 1 Mai

Programul de montare a celulelor fotovoltaice, lansat pe la 1 Mai

Programul de montare a celulelor fotovoltaice pentru cetăţeni va fi lansat în apropierea zilei de 1 mai, a declarat ministrul Mediului, Graţiela Gavrilescu, la Antena 3.

Bbugetul alocat acestui program este de 130 de milioane de euro, și se asigură suma de 20.000 de lei, iar ceea ce depăşeşte îşi plăteşte fiecare beneficiar. 

„În apropierea zilei de 1 mai vom lansa şi programul de montat celule fotovoltaice pentru cetăţeni. Avem un buget de 130 de milioane de euro, avem deja ghidul de finanţare finalizat şi avem parteneriat cu Ministerul Dezvoltării. Ne dorim ca foarte mulţi dintre români să poată să îşi monteze aceste celule fotovoltaice, pentru ca avem putere instalată de 3 kilowaţi, asta înseamnă că poţi să asiguri consumul echipamentelor din propria gospodărie”, a declarat ministrul.  

Parlamentul a aprobat anul trecut o modificare legislativă prin care fiecare cetăţean poate deveni furnizor de energie, deoarece surplusul de energie electrică intră în reţeaua naţională. 

„Este de fapt un parteneriat între Ministerul Mediului, ANRE şi Ministerul Energiei, pentru că nu putem să dezvoltăm România neavând o colaborare foarte bună în interiorul Guvernului. O colaborare foarte bună între ministere înseamnă de fapt proiecte care să fie longevive”, a explicat şeful de la Mediu. 

Legat de programul „Centenarul Luminii”, care are un buget de 220 de milioane de lei, ministrul a menționat că acesta va demara tot în jurul datei de 1 mai, deja fiind identificate locurile unde nu există în locuinţe energie electrică”. 

„Suntem deja cu banii prinşi în buget, avem 220 de milioane de lei, ca să nu mai existe în România nicio casă care să nu fie alimentată cu energie electrică. Trebuie să ai în schimb o distanţă mai mare de 2 kilometri faţă de reţeaua electrică şi cei care ne vor ajuta în demararea acestui proiect, totodată cu lansarea la 1 mai, vor fi şi primarii, pentru că de acolo şi cu ajutorul Ministerului Energiei şi al Electrica SA, am identificat locurile unde nu avem în locuinţe energie electrică. Este o putere instalată de un kilowat. Suma este total asigurată de la Fondul Mediu”, a afirmat Gavrilescu. 

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai accesate