marți, aprilie 23, 2024
AcasăAgenda ZileiOpt companii vor primi ajutoare de stat în valoare de 151,1 mil....

Opt companii vor primi ajutoare de stat în valoare de 151,1 mil. lei

Opt companii vor primi ajutoare de stat în valoare de 151,1 milioane de lei pentru proiecte de investiţii de 379,1 milioane de lei, potrivit ministerului Finanțelor. 

„Proiectele aprobate vor crea 882 noi locuri de muncă, au o valoare totală de 379,1 milioane de lei, ajutorul aprobat pentru finanţarea acestora fiind în valoare de 151,1 milioane de lei. Aceste proiecte vor contribui cu 175,4 milioane de lei la dezvoltarea regională, prin taxele şi impozitele suplimentare plătite”, au anunțat reprezentanții ministerului. 

Primele acorduri de finanţare din 2019 au fost acordate în baza schemei de ajutor de stat 807/2014 pentru stimularea investiţiilor cu impact major în economie. 

„Semnarea celor opt proiecte se încadrează în politica Guvernului de încurajare a investiţiilor cu impact major în economie. Aşa cum am subliniat în repetate rânduri, anul 2019 va fi anul dedicat investiţiilor. De aceea, am prevăzut în buget cele mai mari alocări de la deschiderea schemei până în prezent, astfel încât, toţi cei care vor sa investească în economia românească să o poată face”, a declarat Eugen Teodorovici, ministrul Finanţelor.

Care sunt companiile care vor primi ajutor de stat

Compania Coskunoz MA SRL va primi o finanţare de la stat de 39,2 milioane de lei pentru proiectul de investiţii care vizează înfiinţarea unui nou amplasament de producţie pentru fabricarea de părţi pentru structura principală a autovehiculului, respectiv subansamblu şasiu, pentru industria auto de la nivel naţional şi internaţional. 

Maspex România SRL primeşte un ajutor de stat de 23 milioane de le pentru proiectul de extindere a activităţii prin dotarea cu două linii de producţie sucuri şi echipamentele aferente fluxului de producere sucuri şi 22,5 milioane de lei pentru extinderea activităţii de îmbuteliere apă minerală naturală plată şi carbogazificată, prin achiziţia de echipamente. 

Mennekes Electric SRL va beneficia de 17,6 milioane de lei pentru o investiţie de tip greenfield pentru producerea de cabluri de încărcare pentru maşinile electrice, Heraeus România SRL primeşte 9,3 milioane de lei pentru extinderea capacităţii actuale de producţie pentru plăci cu circuite imprimate pe substrat ceramic.

Electroprecizia Electrical Motors SRL – 7,5 milioane de lei pentru extinderea capacităţii de producţie, CIA Aboliv SA – 3,8 milioane de lei tot pentru un proiect care vizează extinderea capacităţii existente ca urmare a creşterii pe piaţa internă de produse crud uscate. 

De asemenea, Nymphaea Resorts SRL – 22,1 milioane de lei pentru construirea unei noi structuri de primire turistică cu funcţiuni integrate de cazare, alimentaţie şi agrement, de tip hotel 4 stele în municipiul Oradea şi Rossini Sleeve Tehnologies SRL – 6,1 milioane de lei pentru extinderea capacităţii de producţie de tuburi baze din fibră de sticlă şi materiale compozite (sleev-uri) pentru piaţa imprimării flexografice şi rotocalc a ambalajelor flexibile cu ajutorul tiparului. 

Ministerul Finanţelor Publice administrează schema de ajutor de stat, instituită prin H.G. nr.807/2014, care are ca obiectiv dezvoltarea regională prin stimularea investiţiilor cu impact semnificativ în economie prin finanţarea activelor corporale şi necorporale aferente proiectelor de investiţii. 

Cererile de acord pentru finanţare se depun şi se analizează în sesiune continuă. În situaţia în care bugetul alocat schemei se epuizează, MFP va asigura la rectificarea bugetară sumele necesare, astfel încât toate proiectele eligibile să primească finanţare pentru implementare.

„Pentru a facilita accesul la finanţare pentru cât mai multe proiecte de investiţii cu impact major în economie, MFP a adoptat o serie de modificări de flexibilizare şi simplificare a schemei de ajutor de stat 807/2014, una dintre cele mai importante este diminuarea plafonului minim al proiectelor de investiţii eligibile la 1 milion de euro”, mai spun oficialii.  

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate