joi, iulie 25, 2024
AcasăAgenda ZileiAlegerea primarilor în două tururi, schimbare majoră pentru clasa politică

Alegerea primarilor în două tururi, schimbare majoră pentru clasa politică

Alegerea primarilor în două tururi de scrutin reprezintă cel mai important mesaj de schimbare pe care clasa politică îl poate da în anul 2020, este de părere preşedintele PMP, Eugen Tomac. 

„Am convingerea că Guvernul pe care îl susţinem va face această schimbare, indiferent de consecinţe în planul jocurilor politice. Aşa cum am spus de nenumărate ori, şi o repet, în acest moment nu există niciun proiect mai important pentru România decât revenirea la alegerea primarilor în două tururi de scrutin. Asumarea unei asemenea modificări legislative urmăreşte creşterea încrederii cetăţenilor în procesele şi instituţiile democratice prin apropierea aleşilor de cetăţean”, a scris Eugen Tomac pe Facebook.

El menţionează că PMP a depus un proiect de lege în acest sens, adoptat de Senat şi blocat mai apoi în Camera Deputaţilor.

„Anul trecut am strâns peste un milion de semnături pentru susţinerea acestei iniţiative legislative. Prima solicitare pe care am adresat-o Guvernului Orban înainte de învestitură a fost tocmai cea de promovare a alegerii primarilor în două tururi. Noi ne-am ţinut de cuvânt şi am votat Guvernul, acum e rândul partenerilor noştri liberali să facă ce au promis. Sunt sigur că actualul Executiv va găsi cea mai bună soluţie pentru ca românii să îşi aleagă primarul în două tururi începând din acest an”, a mai declarat Tomac.

Alegerea primarilor în două tururi, prioritate pentru Guvernul Orban 

Și președintele România a anunţat că Guvernul va promova, în foarte scurt timp, o legislaţie referitoare la alegerea primarilor în două tururi de scrutin.

„Alegerea primarilor în două tururi va fi promovată de Guvern în foarte scurt timp. Eu am mai spus acest lucru: alegerea în două tururi este soluţia cea mai bună. Evident că asta este o chestiune care pe urmă va trebui să intre în circuitul legislativ şi vom vedea cum decurg lucrurile. Veţi primi de la Guvern foarte concret variantele pe care le vor promova. Nu cred că este rolul meu să vă spun ce va face Guvernul”, a spus şeful statului.

 

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate