marți, iulie 16, 2024
AcasăAgenda ZileiOrban: Alegerile locale pot fi organizate în luna septembrie

Orban: Alegerile locale pot fi organizate în luna septembrie

Alegerile locale pot fi organizate în luna septembrie, dacă primul val al pandemiei va trece până la începutul lunii iulie, a declarat premierul Ludovic Orban.

În cazul alegerilor parlamentare, care ar trebui să aibă loc în luna decembrie, se poate asigura o prezenţă mare la urne prin introducerea votului prin corespondenţă inclusiv în ţară sau votul electronic.

„Trebuie să vedem evoluţia epidemiei. Dacă primul val se va stinge, să spun spre 1 iulie, prognozele făcute de epidemiologi sunt că un al doilea val va fi posibil după luna octombrie. Cred că am putea organiza alegerile locale în luna septembrie. Părerea mea este că trebuie organizate cu cât mai repede cu atât mai bine. Evident să fie într-adevăr posibile din punct de vedere al contextului epidemiologic. Vom vedea ce se va întâmpla”, a spus premierul Ludovic Orban într-o intervenție la televiziunea B1TV.

Ludovic Orban a precizat că, în cazul alegerilor locale, programate în luna decembrie, ar putea fi introdus votul prin corespondenţă, inclusiv în ţară, sau votul electronic.

„În mod normal, alegerile parlamentare trebuie organizate în data de 6 decembrie. Cam asta este data posibilă. Sigur, în cazul în care va veni un al doilea val în toamnă, ne va găsi mult mai bine pregătiţi şi eu cred că, dacă luăm măsuri corecte, cum am luat şi în faţa primului val, răspândirea virusului nu va fi atât de de mare şi dacă şi adăugăm câteva modalităţi de vot – votul prin corespondenţă, inclusiv în ţară, sau votul electronic bine securizat, putem asigura o prezenţă la vot semnificativă”, a explicat premierul. 

Ieri, liderul liberalilor din Camera Deputaților, Florin Roman, a declarat că PNL va ataca la CCR legea prin care parlamentarii vor să prelungească mandatele aleșilor locali cu minim șase luni pentru a nu forța lumea să vină la alegeri în plină epidemie de coronavirus. 

 

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate