duminică, februarie 5, 2023
AcasăAgenda ZileiExterneAnnalena Baerbock: Berlinul nu s-ar opune dorinţei Poloniei de a trimite Ucrainei...

Annalena Baerbock: Berlinul nu s-ar opune dorinţei Poloniei de a trimite Ucrainei tancuri de fabricaţie germană Leopard

Ministrul german de externe Annalena Baerbock a declarat duminică, într-un interviu acordat postului de televiziune francez LCI, că Germania nu s-ar opune dacă Polonia doreşte să trimită Ucrainei tancuri Leopard 2 de fabricaţie germană, transmite Reuters, citat de Agerpres.

Întrebată ce s-ar întâmpla dacă Polonia ar merge înainte şi ar trimite Ucrainei tancuri Leopard 2 fără aprobarea Germaniei, Baerbock a răspuns printr-un traducător:”Deocamdată întrebarea nu a fost pusă, dar dacă am fi întrebaţi, nu ne-am opune”.

Ministrul german al apărării, Boris Pistorius, a declarat duminică că o decizie cu privire la livrarea de tancuri Ucrainei, indiferent care ar fi aceasta, va fi luată în curând. Într-un interviu acordat ARD TV, Pistorius a spus că Germania nu va adopta o decizie pripită deoarece guvernul are mulţi factori de luat în considerare, inclusiv consecinţele pe plan intern asupra securităţii populaţiei germane.

Tot în cursul zilei de duminică, prim-ministrul polonez Mateusz Morawiecki a declarat că aşteaptă „o declaraţie clară” din partea Berlinului care să autorizeze trimiterea de tancuri Leopard, pe care le produce, de către ţările care le au în dotare.

Polonia şi Finlanda s-au oferit să livreze Ucrainei tancuri Leopard pe care le deţin, dar au nevoie de aprobarea oficială a Germaniei.

Varşovia, care declară că este pregătită să livreze Kievului 14 astfel de tancuri, a anunţat că poartă discuţii cu aproximativ 15 ţări pe acest subiect. Dacă Berlinul refuză să livreze Kievului tancuri Leopard,”vom forma o mică coaliţie de ţări gata să doneze o parte din echipamentele lor moderne, tancurile lor moderne, unei Ucraine aflate în dificultate”, a anunţat Morawiecki.

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate