marți, decembrie 3, 2024
AcasăAdministrație publicăBanii economisiți din anularea pensiilor speciale au dispărut?

Banii economisiți din anularea pensiilor speciale au dispărut?

Banii economisiți din anularea pensiilor speciale au dispărut din buget, pentru că cei de la PMP nu le mai dau de urmă. Potrivit deputatului PMP, Ionuţ Simionca, impactul bugetar al anulării de către PMP a pensiilor speciale pentru aleşii locali este considerabil.

„Am reuşit anularea acordării de pensii speciale pentru primari, viceprimari, preşedinţi şi vicepreşedinţi de consilii judeţene, în total vreo 58.000 de oameni care au ocupat aceste fotolii de la Revoluţie până în prezent. Dacă nu am fi contestat legea la Curtea Constituţională, fiecare din cei amintiţi ar fi ajuns să încaseze o pensie lunară de aproximativ 1.500 de euro, aşa cum ar fi vrut Guvernul PSD, şi s-ar fi alocat pentru asta aproape 90 de milioane de euro în fiecare lună”, explică parlamentarul PMP.

După efectuarea unor calcule, Ionuţ Simionca arată cum s-ar fi putut cheltui banii economisiţi prin respingerea legii pensiilor speciale ale aleşilor locali, susţinând că ar fi fost posibil ca alocaţiile de stat să crească cu 100 de lei pe lună sau că fiecare pensionar ar fi putut primi 1.000 de lei în plus pe an.De asemenea, banii puteau fi folosiţi pentru lucrări de anvergură de infrastructură.

„Dacă ne gândim că un kilometru de autostradă costă aproximativ 1,2 milioane de Euro, atunci cu banii economisiţi s-ar fi putut finanţa construcţia a 70 de kilometri pe lună, adică 840 de kilometri pe an. Într-un an legam Transilvania de Vestul Europei şi cu Bucureştiul, cu autostrăzi perfecte, şi mai rămâneau suficienţi bani şi pentru finalizarea altor investiţii. Tot din banii care nu se duc la pensiile speciale ale primarilor, Guvernul avea destui bani să finanţeze tot ceea ce înseamnă studii de fezabilitate, proiectare, construcţie şi dotarea cu tehnologii medicale de vârf a două spitale regionale în fiecare an. Și asta fără a beneficia şi de finanţări europene sau din alte surse”, mai spune deputatul.

Cele 90 de milioane de euro economisiţi în fiecare lună ar fi putut finanţa branşarea la sistemul de apă şi canalizare a tuturor celor 1,8 milioane de locuinţe care nu au acces la aceste utilităţi.

„Nu în ultimul rând, cu banii care nu au mai fost cheltuiţi pentru pensiile speciale ale primarilor, peste 2.400 de şcoli din România care au toaletele în curte puteau fi aduse, în cel mai scurt timp, în secolul în care trăim, iar copiii noştri s-ar fi dus la şcoală în condiţii decente”, a mai argumentat parlamentarul bistriţean.

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate