sâmbătă, februarie 24, 2024
AcasăAdministrație publicăAutorităţile publice trebuie să publice toate controalele

Autorităţile publice trebuie să publice toate controalele

Autorităţile publice, pe care noi le plătim din banii publici şi pe care le-am angajat să aibă grijă de noi să avem o piaţă corectă, ar trebui să înţeleagă să facă publice toate controalele, este de părere Sorin Mierlea, preşedintele InfoCons. 

„De 30 de ani discutăm de acest lucru şi în momentul în care noi, ca şi consumatori, vom vedea un produs sau un serviciu într-un magazin neconform sancţionat de către autoritate pentru că nu îndeplineşte legislaţia şi normele minime, automat şi noi, la rândul nostru, putem să facem un exerciţiu şi pur şi simplu să nu mai cumpărăm acel produs. De asemenea, în calitate de cetăţeni europeni, ar trebui să avem un standard european al produselor şi serviciilor, să nu mai avem produse ca în Est, dar la preţuri ca în Vest”, a afirmat Mierlea. 

Consumatorii români ar trebui să-şi cunoască mai bine drepturile şi să fie mult mai responsabili atunci când cumpără un produs 

„Ar trebui să fim mult mai atenţi, mult mai responsabili atât atunci când cumpărăm lucruri de pe Internet şi să înţelegem că putem să-l returnăm în termen de 15 zile, indiferent de ceea ce dorim, cât şi că atunci când cumpărăm direct din magazin un lucru nu-l mai putem returna decât dacă produsul respectiv are un defect care nu poate fi reparat sau doar dacă produsul respectiv nu a putut fi adus la standardele dorite, după reparaţiile efectuate”, a mai afirmat Sorin Mierlea. 

Potrivit lui, fiecare dintre noi ar trebui să conştientizeze că, de fiecare dată când cumpără votează produsul, votează brandul, votează magazinul. 

„Votându-l, automat acela va ajunge mai sus, iar în momentul în care un produs sau un serviciu, un magazin, un retailer îşi bate joc de noi şi vinde produse care nu se ridică la un standard minimal ar trebuie să-i sancţionăm şi noi, să nu mai cumpărăm produse sau servicii din acel magazin. Dacă ne amintim, cu câteva săptămâni înainte că doar la o propunere de modificare a preţului la carburant în Franţa au ieşit milioane de oameni în stradă. În schimb, la noi se scumpeşte carburantul în condiţiile în care suntem producători de petrol, se scumpeşte preţul gazelor în condiţiile în care suntem producători de gaze, se scumpeşte curentul electric în condiţiile în care suntem producători”, a subliniat preşedintele InfoCons. 

De asemenea, nu ştim ceea ce plătim, fiindcă în factura de curent doar 30% înseamnă plata curentului electric, restul nu ştim ce. Gazul îl plătim la preţ de putere calorică, deşi el este măsurat în metri cubi.

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate