marți, aprilie 23, 2024
AcasăAgenda ZileiArcelorMittal Galați se vinde către Liberty House Group

ArcelorMittal Galați se vinde către Liberty House Group

ArcelorMittal Galați se vinde către Liberty House Group, după ce entitatea a înaintat o ofertă financiară pentru mai multe unități din diferite state, care a convenit ArcelorMittal. 

„Compania ArcelorMittal anunță astăzi ca a primit o ofertă de la Liberty House Group pentru achiziția ArcelorMittal Ostrava (Cehia), ArcelorMittal Galați (Romania), ArcelorMittal Skopje (Macedonia) și ArcelorMittal Piombino (Italia). Cele patru unități fac parte dintr-un pachet  de cesionare care are rolul de minimizare a riscurilor de denaturare a concurentei”, anunța compania pe site-ul propriu. 

Prin vânzarea celor patru unități compania va putea să preia cea mai mare oțelărie din Europa, care se află la Ilva în Italia, condiția fiind impusă de reglementările concurențiale de la nivelul UE, astfel încât Arcelor Mittal nu va putea fi acuzată că deține monopolul pe piața oțelului. 

ArcelorMittal a mai anunțat și că negociază tot cu Liberty House și vanzarea altor unități de producție din Luxembrug și Belgia. 

ArcelorMittal a cumpărat combinatul în 2001, în baza unui contract secretizat încheiat cu statul român. În prezent, combinatul are circa 5.500 de angajați.

Deodamdată nu se știe prețul de achiziție al ArcelorMittal Galați, sau al întregului pachet, dacă așa se va pune problema. 

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate