luni, noiembrie 28, 2022
AcasăAdministrație publicăProducătorul de armament Beretta va face în România două arme noi

Producătorul de armament Beretta va face în România două arme noi

Producătorul italian de armament Beretta se va asocia cu România pentru a realiza două tipuri de arme, la Uzina Mecanică de la Plopeni din judeţul Prahova, potrivit ministrul Economiei, Niculae Bădălău. 

Statul român şi compania italiană vor crea o nouă societate, în care partea română va deţine 80% din acţiuni. 

„Noi trebuie să trecem de la 7,62 cu Armata Română la un calibru NATO şi aceste arme le-a avut Armata Română în testare la trupele speciale din Târgu Mureş, unde s-a făcut un raport şi cei de acolo au spus că tipul acesta de arme, ARX 160, este tipul cu care Armata Români şi-ar dori să se doteze. În baza la lucrul ăsta, noi am discutat cu dânşii şi am făcut un contract. Vom face o asociere. Fabrica se va face la Plopeni, unde parte română va avea 80%”, a declarat ministrul Economiei într-o interveție televizată la B1 TV. 

La Plopeni se vor produce două tipuri de arme de asalt, inclusiv modelul ARX 160, care vor fi valorificate atât pentru piaţa internă, cât şi la export. 

„Avem piaţa externă şi avem principalul nostru beneficiar, Armata Română, care trebuie să treacă de la Kalashnikov-ul ăla din ’60, că îi trimitem în teatrele de operaţiuni cu Kalashnikov. Noi trebuie să oferim, noi ca furnizori, noi ca producători, trebuie să oferim Armatei Române cel mai bun armament”, a mai spus Bădălău. 

Potrivit lui, obiectivul este repornirea industriei naţionale de apărare, în condiţiile în care la nivelul Uniunii Europene 70% din producţia de armament este utilizată în ţările producătoare, în timp ce în România armata beneficiază de mai puţin de 10% arme autohtone. 

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate