luni, noiembrie 28, 2022
AcasăAgenda ZileiAUDIO: Viorica Dăncilă vrea în împartă justiția după bunul plac al PSD

AUDIO: Viorica Dăncilă vrea în împartă justiția după bunul plac al PSD

Premierul Viorica Dăncilă a fost înregistrată într-o discuție din interiorul partidului în care vorbea despre bani, putere și cât de grav este dacă va cădea Guvernul, amenințând voalat politicienii că aceștia vor avea dosare penale. 

După ce înregistrarea audio a fost făcută publică, Dăncilă a ieșit cu explicații. Potrivit ei, afirmaţiile sale din cadrul şedinţei PSD referitoare la faptul că miza rămânerii la guvernare este legată şi de aspecte ce ţin Justiţie au avut în vedere că dărâmarea Guvernului presupune, de fapt, şi numirea procurorilor.

„Interpretarea a fost aşa cum şi-a dorit-o fiecare. Eu am spus, am vorbit despre Secţia specială, pentru că, după cum ştiţi, în spaţiul public au apărut anumite afirmaţii sau unele dintre ele au fost legate de Ministerul Justiţiei. Le-am spus că noi nu vom lua nicio hotărâre, nu vom da nicio ordonanţă de urgenţă în domeniul Justiţiei nici pentru desfiinţarea Secţiei speciale, nici pentru alt motiv. Dărâmarea Guvernului presupune, de fapt, şi numirea procurorilor, pentru că… ăsta este rolul”, a declarat Dăncilă.

Întrebată dacă magistraţii sunt numiţi politic, premierul a replicat: „Ştiţi foarte bine, asta interpretaţi dumneavoastră, eu nu am spus niciodată că magistraţii sunt numiţi politic. Chiar am subliniat faptul că magistraţii nu trebuie să mai fie numiţi politic şi, dacă vă amintiţi, chiar am propus pentru Ministerul Justiţiei o persoană din domeniul juridic fără să fie înregimentată politic. Am vrut să dau un semnal că politicul nu are voie să se implice în domeniul juridic, dar, după cum ştiţi, preşedintele României a fost cel care a respins această nominalizare”, a menţionat premierul.

Şapte membri CSM i-au cerut preşedintelui Consiliului sesizarea Curţii Constituţionale privind un posibil conflict juridic între premierul Viorica Dăncilă şi autoritatea judecătorească, în urma apariţiei în spaţiul public a înregistrărilor dintr-o şedinţă a PSD în care prim-ministrul a afirmat, între altele, că miza rămânerii la guvernare a PSD „nu este neapărat un post de prim-ministru. Mizele sunt mult mai mari. Mizele sunt legate de dosare, de Secţia specială, de numirea procurorilor. Sper că nu vreţi să ne întoarcem… şi mulţi din această sală ştiu la ce m-am referit”

Dăncilă vrea să decidă totul pe justiție

Premierul Viorica Dăncilă a făcut afirmaţii grave, o acuză prim-vicepreşedintele PNL Raluca Turcan şi cere instituţiilor statului să intervină şi să sancţioneze aceste fapte.

„PSD face din România prizoniera unui comportament de tip interlop în politică. Prin moţiunea de cenzură, îi vom pune capăt! PSD este guvernat de gena corupţiei, a fărădelegii, a abuzurilor şi şantajului în fiecare dintre acţiunile politice pe care le întreprinde. Acesta a fost spiritul guvernării PSD sub Liviu Dragnea şi la fel a rămas şi acum, sub conducerea Vioricăi Dăncilă. Prim-ministrul României a confirmat explicit şi direct acest lucru, când a recunoscut în sfârşit că mizele guvernării au fost, pentru PSD, ‘dosarele, secţia specială, numirea procurorilor’. Viorica Dăncilă tocmai a spus clar că prioritatea ei de guvernare a fost protejarea infractorilor, că deciziile ei de prim-ministru au avut drept scop principal să salveze clanul corupţilor de puşcărie. Este probabil unul dintre rarele cazuri, într-o democraţie europeană modernă, când un om politic ajunge să pervertească până într-atât funcţia de prim-ministru. Având în vedere gravitatea afirmaţiilor prim-ministrului Dăncilă, solicităm instituţiilor statului să intervină şi să sancţioneze aceste fapte. Faptul că Viorica Dăncilă nu va mai fi, de mâine, premier, ar trebui să le facă aceasta sarcină mult mai uşoară”, a scris Turcan pe Facebook.

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate