duminică, noiembrie 27, 2022
AcasăAgenda ZileiPetre Daea „visează” tractoare care înconjoară țara. Spune că așa multe avem

Petre Daea „visează” tractoare care înconjoară țara. Spune că așa multe avem

Petre Daea a lăsat în urmă oaia căreia să-i facem statuie și cormoranul lacom care ne mănâncă peștele din piscină și vizează tractoare. Spune că avem atât de multe tractoare acum, față de acum 30 de ani, că putem înconjura granița țării de 4 ori.

„Am făcut un calcul, am vrut să văd ce salt s-a înregistrat în România, pentru că e bine să îl cunoaştem şi am constatat că din 1989, faţă de 128.000 de tractoare, România la această dată are peste 200.000 de tractoare. Fraţilor, dacă le punem unul după altul şi calculând lungimea, graniţa ţării este înconjurată de patru rânduri de tractoare, care înseamnă forţă pentru agricultura ţării româneşti şi capitalizare pentru fermierii români. Bravo, fermieri români că aţi folosit în scop investiţional subvenţiile pe care le-aţi primit”, le-a transmis fermierilor ministrul Agriculturii, Petre Daea.

Dacă ar fi să intrăm în jocul lui Daea și să spunem că întradevăr avem 200.000 de tractoare cu o lungime medie, fiecare a câte 10 metri, puse cap la cap am avea 2.000 km de tractoare însirate. Granița României are 3.150 de kilometri. Deci pentru ca afirmația lui Daea să fie adevărată, ori am avea nevoie de tractoare lungi de vre0 80 de metri, ori am avea nevoie de vreo 1,6 milioane de tractoare.

Dar trecând peste acest calcul, potrivit lui Daea, acesa are un regret că în România nu s-a putut face ani de zile ceea ce trebuie.

„În 2009, prin Ordonanţa pe care aţi aprobat-o dragi parlamentari, aţi dat cale liberă din punct de vedere juridic să se transforme staţiunile de cercetare prin HG pentru a putea funcţiona. Din nefericire, în opt ani, patru guverne au reuşit să facă doar 3 Hotărâri de Guvern, iar acest Guvern, în doi ani, din dorinţa de a face bine ţării, a realizat 49 (de HG n.r.), mai avem două şi închidem procesul. Guvernul a repartizat sume importante, iar ministrul Economiei care este aici a asigurat funcţionalitatea unei unităţi, care pierise în Romania, pentru a face rachete, pentru că putem să zburăm cu ele acolo unde mintea umană a văzut obiectivul şi îi felicit pe pionierii acestui program şi pe toţi salariaţii şi funcţionarii din sistem care au pus în mişcare artileria grea pentru a face faţă vicisitudinilor naturii”, a subliniat Petre Daea.

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate