joi, septembrie 29, 2022
AcasăAdministrație publicăGuvernul PSD-ALDE nu vrea să gazduiască Autoritatea Europeană a Muncii

Guvernul PSD-ALDE nu vrea să gazduiască Autoritatea Europeană a Muncii

România nu va găzdui Autoritatea Europeană a Muncii, pentru că acest lucru a fost refuzat de Guvernul PSD – ALDE, potrivit europarlamentarului Sigfried Mureșan. 

România avea termen până pe 6 mai să se înscrie pentru a găzdui nou-înfiinţata autoritate, dar nu s-a deranjat să o facă. 

„De două ori am făcut apel public Guvernului României să depună o candidatură serioasă pentru a găzdui această nouă instituţie europeană. Prima dată în martie, după ce Consiliul UE a publicat procedura de selecţie a noului sediu, a doua oară la începutul lunii aprilie, când am votat în Parlamentul European regulamentul privind funcţionarea instituţiei. Am insistat ca România să se înscrie în această competiţie fiindcă ştiam că are cele mai multe şanse să câştige. În primul rând fiindcă este una dintre cele 5 ţări membre ale UE care nu găzduiesc încă nicio instituţie europeană şi fiindcă este cea mai mare dintre aceste ţări. Celelalte ţări sunt Bulgaria, Croaţia, Cipru şi Slovacia. În al doilea rând, fiindcă cerinţele privind facilităţile pe care trebuie să le aibă noul sediu şi noul oraş-gazdă pot fi îndeplinite cu uşurinţă de un sediu din Bucureşti”, a scris Siegfried Mureşan pe Facebook. 

La finalul perioadei de depunere a candidaturilor, trei din cele patru ţări care nu găzduiau o instituţie UE şi-au depus candidatura pentru găzduirea AEM: Bulgaria (Sofia), Slovacia (Bratislava) şi Cipru (Nicosia), alături de Letonia (Riga), ţări şi oraşe mult mai mici şi cu resurse mai mici decât România şi Bucureşti. 

„Letonia, o ţară cât 5 judeţe, găzduieşte deja o instituţie UE şi nu renunţă în a găzdui şi AEM. Aşa obţii lucruri în Europa! Guvernul Dăncilă nu a depus candidatura fiindcă nu este capabil să obţină nimic pentru România în Europa. Este un nou mare eşec al Guvernului Dăncilă mai ales că se întâmplă în timpul Preşedinţiei române a Consiliului UE. Mai ales că această instituţie s-a înfiinţat în timpul preşedinţiei române şi, cel puţin teoretic, Guvernul ştia exact ce implică găzduirea acestei autorităţi. Cer prim-ministrului Dăncilă să iasă public şi să explice de ce a ales să dea cu piciorul şansei ca România să găzduiască în premieră o instituţie a Uniunii Europene!”, a mai spus europarlamentarul liberal. 

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate